‘Kindcentra in hun Omgeving’ met IKC De Stater

Datum
21 apr '23
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
‘Kindcentra in hun Omgeving’ met IKC De Stater. KOW
‘Kindcentra in hun Omgeving’ met IKC De Stater
Artikel —

Op 20 april is tijdens het symposium ‘Kindcentra in hun Omgeving’ het gelijknamige inspiratieboek gepresenteerd. In deze uitgave van Schooldomein een overzicht van 50 recente en inspirerende onderwijsgebouwen, zoals IKC De Stater in Tiel. Door het slim samenvoegen van onderwijs, buurtfuncties en sport levert IKC De Stater een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie in de nieuwe wijk Passewaaij in Tiel. Het kindcentrum is energieneutraal, flexibel in gebruik en toekomstbestendig.

Menno Voss, architect bij KOW: ”We hebben De Stater ontworpen in samenspraak met de buurt. Samen met een bewonersklankgroep is nagedacht over een optimaal gebruik door de buurt en beperken van de overlast. Het buurthuis heeft een eigen buitenruimte gekregen waar kan worden gegymd en plaatst is voor een terras. Er is een speelterrein met een voetbal- en basketbalveld voor de school- en buurtkinderen en de slim ingedeelde kiss & ride zone wordt buiten schooltijd gebruikt als parkeerplaats voor de buurt. Om overlast van spelende – en krijsende – kinderen te beperken hebben we het speelplein ontworpen als onderdeel van het gebouw. Aan de ene kant is het plein afgebakend door de fietsenstalling en berging en aan de andere kant door een omheining van kokosmatten waarin begroeiing is opgenomen.”

‘Kindcentra in hun Omgeving’ beschrijft in 300 pagina’s 50 adaptieve en duurzame kindcentra met een inclusieve omgeving om te leren en te spelen. Elk project is prachtig gedocumenteerd met foto’s en plattegronden en verhalen van opdrachtgevers, ontwerpers en gebruikers. Het boek bevat facts and figures en een uitgebreid overzicht van alle programma’s en is voor € 38,50 te bestellen via https://www.tenbrinkuitgevers.nl/product/kindcentra-in-hun-omgeving/

Meer weten over IKC De Stater in Tiel? Ga dan naar https://kow.nl/projecten/ikc-de-stater/

‘Kindcentra in hun Omgeving’ met IKC De Stater. KOW

‘Kindcentra in hun Omgeving’ met IKC De Stater