Kindcentrum Andreas in Voorhout is klaar voor de toekomst

Datum
14 nov '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Feestelijke opening van de uitbreiding Andreasschool. KOW
Feestelijke opening van de uitbreiding Andreasschool
Artikel —

Kindcentrum Andreas is vier nieuwe lokalen en een leerplein rijker. Tijdens de opening vorige week spraken Omar Ramadan (bestuurder Sophia Stichting) en directeur Kina Groenewoud mooie woorden en knipte wethouder Elsbeth Koek onder luid applaus het lint door. Ouders keken via een livestream mee en konden ’s middags zelf de uitbreiding bewonderen.

“Ik ben zo trots als een pauw”, vertelt Kina Groenewoud. “Wat zijn we blij om weer samen met alle groepen op één locatie te zijn. En een geweldige locatie welteverstaan! Het gebouw sluit helemaal aan bij onze visie op goed onderwijs én de samenwerking met de kinderopvang van Partou. Samen vormen wij het Kindcentrum.”

KC Andreas met uitbreiding. KOW

KC Andreas met uitbreiding

Ontworpen op uitbreiding
Architect Dennis Voskuil van KOW: “KOW ontwierp in 2014 de Andreasschool als eerste nul-op-de-meterschool in Nederland en bood met 11 lokalen voldoende ruimte aan circa 275 kinderen. Door de jaren heen is het aantal leerlingen fors gestegen, waardoor het oorspronkelijke gebouw te klein was geworden. Gelukkig hebben we de Andreasschool destijds al toekomstbestendig ontworpen en voorbereid op een uitbreiding met vier lokalen voor nog eens ruim 110 leerlingen.”

Bestaande achterzijde Andreasschool met aan beide kanten van het 'kaslokaal' ruimte voor uitbreiding met 4 lokalen. KOW

Bestaande achterzijde Andreasschool met aan beide kanten van het ‘kaslokaal’ ruimte voor uitbreiding met 4 lokalen

Die nieuwe lokalen zijn door aannemer Huurman gebouwd op de verdieping aan de achterkant, aan beide zijden van het voormalige ‘kaslokaal’. Het ‘kaslokaal’ is nu omgevormd tot een groot centraal leerplein. De gevels van de nieuwe lokalen zijn een herhaling van de bestaande zijgevel. Hierdoor is de uitbreiding een heel natuurlijke voortzetting van het bestaande gebouw. Om de bouwtijd en de overlast zoveel mogelijk te beperken, is er maximaal gebruik gemaakt van prefab elementen.

Nieuw leerplein in uitbreiding KC Andreas Voorhout. KOW

Nieuw leerplein in uitbreiding KC Andreas Voorhout