Vanuit de klas uitkijken over de Oosterplas, ‘wie wil dat nou niet?’

Datum
10 nov '22
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel op de site van het BD over het pas opgeleverde KC Aan de Oosterplas
Artikel op de site van het BD over het pas opgeleverde KC Aan de Oosterplas
Artikel —

Na de kerstvakantie verhuizen 320 leerlingen van kindcentrum Aan de Oosterplas in Den Bosch ‘eindelijk’ naar het nieuwe schoolgebouw. ,,Ik denk wij straks van alle basisscholen in Den Bosch op de mooiste plek zitten.”

In het Brabants Dagblad vertelt Vincent Bosma, directeur van het kindcentrum, hoe blij hij is met het nieuwe gebouw dat vorige week door Burgland Bouw is opgeleverd.

KOW heeft samen met de adviseurs Van de Laar (constructie), Klictet (installaties) en ZRi (bouwfysica) het gebouw voor onderwijsstichting ATO ontworpen. Het wordt een nieuw centrum voor onderwijs, opvang, sport en buurt van 3.800 m2 bvo, waarin naast twee basisscholen, een kinderdagverblijf ook een sporthal met een buurtfunctie komt.

KC Aan de Oosterplas tussen water en groen. KOW

KC Aan de Oosterplas tussen water en groen

Geïnspireerd door water en groen
Menno Voss, architect bij KOW: “We hebben in het ontwerp heel bewust aansluiting gezocht met de Oosterplas. Vanuit onze visie op ‘natuurlijk stedelijk leven’ is het belangrijk dat je de natuurlijke omgeving de school in brengt. Dat doen we met ‘de kijkdoos’, het grote venster boven de entree dat uitkijkt over het water. Ook het blauw van de entree verwijst naar het water. In de stedelijke omgeving van Meerendonk staat het Kindcentrum straks in een groene oase. De kinderen lopen zo de grote groene speeltuin in, die ze samen met ons hebben ontworpen.”

Ga voor het hele artikel naar: https://www.bd.nl/den-bosch-vught/vanuit-de-klas-uitkijken-over-de-oosterplas-wie-wil-dat-nou-niet

KC Aan de Oosterplas opgeleverd (fotos Burgland Bouw)

KC Aan de Oosterplas opgeleverd (fotos Burgland Bouw)