KOW en RRog over ontwerp Bavo-terrein Noordwijkerhout

Datum
23 jan '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Op de site van Novaform vertellen Roel Jansen en Renzo Veenstra vanuit het nieuwe kantoor van KOW Eindhoven over het winnende ontwerp voor gebiedsontwikkeling van het Bavo-terrein in Noordwijkerhout.

De ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe namen samen met KOW Architecten en RRog stedenbouw en landschap deel aan de tender. Het ontwerp  ‘Landgoed in den Houte’ was uiteindelijk het winnende voorstel. “Ons concept geeft aan dat we een woonomgeving maken die aansluit bij een landgoedgevoel”, vertelt Renzo Veenstra van RRog. “Buiten wonen, in de nabijheid van de stad en waarbij je het gevoel hebt dat je ‘op stand’ woont.”

Het landgoed heeft de stijl van wat we ‘Fin de siècle’ noemen. Roel Jansen, architect en vestigingsmanager bij KOW Eindhoven: “Dat is een eclectische stijl, met verschillende stijlelementen en details: ritmiek, raamopeningen, verticale geleding, spekbanden, baksteenarchitectuur in natuurlijke tinten en vrij rijzige, steile kappen met grote overstekken. We zien daarbij hier ook typische karakteristieken van de bouwstijl in de bollenstreek.”

Klik voor het hele interview op de onderstaande afbeelding voor koppeling naar de site van Novaform

SiteNovaformBavoterreinRoelRenzo01 2018 01