KOW ontwerpt Paviljoen in den Houte

Datum
14 jun '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie gevelbeeld Paviljoen In den Houte aan de kant van het Bavo gebouw
Artikel —

“Transparantie, groene gevels en de horizontale geleding maken van Paviljoen In den Houte de perfecte schakel tussen het monument, de appartementen en de grondgebonden woningen”, zegt Menno Voss, architect bij KOW. “We ontwerpen het paviljoen als een autonoom gebouw dat opgaat in de groene omgeving van deelgebied Waterrijk, dat niet concurreert met het monumentale zorggebouw van Sint Bavo en dat qua volume en geleding aansluit bij de vier appartementsgebouwen in deelgebied Langenhorst.”

Oriëntatie van het Paviljoen met rechts het monumentale St. Bavo gebouw

Natuurlijke waarde
In het bijzondere gebouw komen bovenop een halfverdiepte parkeerlaag vier bouwlagen met 17 luxe appartementen en 3 exclusieve penthouses. Samen met Novaform hebben we de ambitie om het appartementencomplex van hout te maken; een houten gebouw in ‘Landgoed in den Houte’, in Noordwijkerhout. Hiermee wordt de natuurlijke waarde van gebiedsontwikkeling, architectuur en het interieur nog eens extra versterkt. Gelijktijdig met de verdere uitwerking van het architectonisch ontwerp, maakt RROG het landschappelijke ontwerp. Met een tuin die als het ware overloopt in de gevel.

Impressie westgevel Paviljoen In den Houte

Impressie interieur bovenste verdieping van Paviljoen In den Houte

Ontwikkeling Landgoed in den Houte
KOW en RROG hebben samen met ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe het ontwerp gemaakt voor het voormalig zorgterrein St. Bavo in Noordwijkerhout. De oorspronkelijke landschappelijke structureren van het 30 hectare grote gebied worden hersteld. In verschillende groene en waterrijke zones worden bijna 700 grondgebonden en gestapelde woningen gebouwd in verschillende stijlen en voor verschillende doelgroepen, waarvan 30% sociaal en voor beschermd wonen. Zo wordt Landgoed in den Houte inclusief wonen in groene weelde op historische grond.

Overzicht stedenbouwkundig plan Landgoed in den Houte