KOW op bouwbezoek bij Sorghvliet

Datum
13 jul '18
Categorie
Alle categorieën
Organisatie KOW
Projecten KOW
Team KOW bezoekt transformatieproject Sorghvliet aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag
Artikel —

Het team van KOW heeft gister de bouw aan de Laan van Meerdervoort 55 bezocht. Nabij het Vredespaleis wordt door Koopmans TBI het voormalig kantoorgebouw Sorghvliet getransformeerd tot een fraai appartementencomplex. KOW heeft voor opdrachtgever Syntrus Achmea de transformatie vormgegeven.

In Sorghvliet komen 2-, 3- en 4-kamer appartementen voor het duurdere huursegment. In de opzet van de plattegronden hebben we gebruik gemaakt van de potentie van het souterrain met aan de gevel ontsloten woning over 2 lagen. Op de 1e t/m 3e verdieping worden de appartementen ontsloten via een inpandige corridor, op de 4e verdieping via de bestaande galerij aan de terugliggende gevel. Op de 5e en 6e bouwlaag komen maisonnettes en toegevoegde penthouses.

Alle woningen worden voorzien van een ruime buitenruimte, waartoe aan de voor- en achtergevel balkons worden aangebracht. Bij de transformatie blijft de zo kenmerkende en exclusieve uitstraling behouden. De werkzaamheden aan het casco zijn zo goed als afgerond, inclusief de toegevoegde balkons en de optopping met penthouses. Binnen wordt gewerkt aan de afbouw van de 85 appartementen, de oplevering staat gepland voor begin 2019.

Na het bezoek aan de bouw hebben we op het Esperantoplein nog een biertje gedronken op de goede afloop. In ons voormalig kantoor Het Magazijn is sinds april van dit jaar bierbrouwerij/proeverij De Prael gevestigd.