KOW wint selectie IKC Remigius in Duiven

Datum
20 apr '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Sfeerimpressie van onze eerste visie op de stedelijke gevel van IKC Remigius
Artikel —

KOW is samen met constructeur Van de Laar geselecteerd voor het ontwerp van het nieuwe integrale kindcentrum Remigius van onderwijsstichting Innerwaard in Duiven. Het nieuwe kindcentrum van ca. 2.300 m2. is gesitueerd in een groene parkzone in het hart van Duiven, schuin tegenover het gemeentehuis. De beoordelingscommissie is enthousiast over onze visie en aanpak, en wij zijn blij en trots op het vertrouwen van Innerwaard, de gemeente Duiven en ICS adviseurs.

Onze eerste aanzet en visie op IKC Remigius in relatie tot de omgeving

Visie op de opgave
We hebben een gezond, duurzaam, comfortabel en toekomstbestendig gebouw voor ogen, met de natuur als belangrijk leidmotief.

Onze visie gaat uit van een compact, 3-laags gebouw met een eyecatcher aan de centrumzijde en een meer organische, groene kant gericht op het park. Gezondheid en duurzaamheid worden concreet gemaakt met buitenlokalen in het park, een ‘kaslokaal’ op de bovenste verdieping, groene daken, een houten draagconstructie en het gebruik van natuurlijke en circulaire materialen.

Het getrapte gebouw weerspiegeld de doorlopende leerlijn van 0 tot 13 jaar met op elke verdieping een buitenruimte. De heldere structuur biedt de mogelijkheid van een flexibele indeling en is zeer geschikt voor een open onderwijsconcept met leerpleinen.

Gebouw volgt leerlijn in visie op IKC Remigius

Vlekkenplan in onze eerste visie IKC Remigius met leerpleinen voor de onder-, midden- en bovenbouw

Het nieuwe kindcentrum faciliteert ontmoeten en verbinden op de leerpleinen en in het in het hart van de school, het centrale atrium met tribunetrap en ‘hang outs’. De hardloopbaan en de verschillende buitenspeelplekken zijn laagdrempelig toegankelijk voor alle buurtbewoners.

We kijken er naar uit om het nieuwe IKC Remigius samen met de gebruikers – de leerkrachten en de kinderen – te gaan ontwerpen.

Disclaimer
De getoonde beelden zijn nadrukkelijk onze eerste aanzet en visie op het nieuwe kindcentrum Remigius. In het proces wordt het ontwerp samen met de toekomstige gebruikers vormgegeven en ook de omwonenden zullen hierbij worden betrokken en geïnformeerd. Voor ontwerp en realisatie zullen de wettelijke procedures worden gevolgd van bestemmingsplanwijziging en aanvraag omgevingsvergunning.

Doorsnede over het atrium in onze visie op IKC Remigius

Stedenbouwkundig concept visie IKC Remigius