KOW wint selectie nieuwbouw Zorgvilla Oirschot

Datum
14 sep '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie Zorgvilla Oirschot
Artikel —

KOW heeft de selectie gewonnen voor de nieuwbouw van 24 zorgwoningen voor jongeren. De jongeren gaan wonen in groepen van 8 met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De nieuwbouw zal gerealiseerd worden in een parkachtige omgeving in nieuwbouwwijk Ekerschot Noord aan de rand van Oirschot. De selectie was uitgeschreven door Cello zorg in samenwerking met 2 ouderinitiatieven, Stichting Ouder Initiatief Den Bongerd en vereniging S.T.E.R.

Doorsnede Zorgvilla

De bewoners van SO Den Bongerd zijn 8 enthousiaste jongeren met een geestelijke beperking (begin twintigers) die zich graag onderdeel zijn van de Oirschotse samenleving. Zij staan midden in die samenleving door bijvoorbeeld hun activiteiten bij JorisZorg, ’t Bint en door de verschillende sportclubs. Door nu begeleid te gaan wonen voelen zij zich meer en meer onderdeel van de samenleving waarbij ze nog meer uitgedaagd worden en de kans krijgen zich te ontwikkelen als individu.

De 16 jongeren van vereniging S.T.E.R. (Stap tot Eigen Ruimte) hebben een autisme spectrum stoornis (ASS) met een normale intelligentie en/of een lichte verstandelijke beperking. De ene groep van 8 jongeren, (ASS), heeft een WMO indicatie en beperkte begeleiding nodig, de andere groep van 8 jongeren heeft een WLZ indicatie en zijn aangewezen op 24-uurs zorg. Voor onze jongeren is de verbondenheid met de Oirschotse gemeenschap uitermate belangrijk, “zij willen Oirschot naar binnen halen”, voor activiteiten en vrijetijdsbesteding. Als onderdeel van de samenleving willen zij de kans krijgen om zich als individu verder te ontwikkelen.

Voor meer informatie over de ouderinitiatieven: www.ster-wonen.nl en www.sodenbongerd.nl

Situatie en tuin Zorgvilla Oirschot