Landschappelijke trappen en slingerpaden ontsluiten Banneplein in Amsterdam-Noord

Datum
2 jun '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Binnengebied in aansluiting op de patiowoningen van blok 2 met slingerpad
Artikel —

KOW heeft in samenwerking met Diekman landschapsarchitecten voor ontwikkelaar AM en woningstichting Rochdale het plan ‘Banneplein’ in Amsterdam-Noord ontworpen en uitgewerkt. De woningen zijn begin van dit jaar opgeleverd en nu zijn ook de binnengebieden ingericht. Voor het maximale beleving moet alleen het gras nog een beetje groeien…

Detail landschappelijke trap inrichting binnengebied ‘Banneplein’ in aansluiting op appartementencomplex blok 5

Banneplein is een nieuwe ontwikkeling in Amsterdam-Noord. In het verlengde van winkelcentrum ‘Banne Centrum’ zijn in het talud van de IJdoornlaan, zes woonblokken met 251 woningen in een divers programma van huur- en koopwoningen gerealiseerd. Met twee torentjes, twee blokken met grondgebonden patiowoningen en twee geschakelde appartementsgebouwen van zes lagen.

Overzicht ‘Banneplein’ met inrichting van de hoven tussen de woonblokken

De Hoven
Tussen de woonblokken worden vanaf de IJdoornlaan groene verbindingen gemaakt in aansluiting op de parkachtige omgeving van het Banneplein. Het hoogteverschil van drie meter wordt in deze hoven overbrugd met landschappelijke trappen en met ‘slingerpaden’ voor mindervaliden.

Binnengebied in aansluiting op de patiowoningen van blok 2 met slingerpad vanaf de IJdoornlaan

Tweezijdige ontsluiting
Voor het parkeren is optimaal gebruik gemaakt van het hoogteverschil. Parkeergarages onder de woonblokken zijn opgenomen in de talud en zijn toegankelijk via de ‘lage’ zijde van het Banneplein. De woningen worden primair ontsloten aan de ‘hoge’ zijde van de IJdoornlaan.

Binnengebied in aansluiting op de patiowoningen van blok 4 met landschappelijke trap

Detail inrichting binnengebied ‘Banneplein’