Leemanstoren vanuit de lucht

Datum
15 mei '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Aannemer Plegt Vos is met de uitvoering van de Leemanstoren bijna op hoogte. Naar verwachting staat volgende week de 23e bouwlaag erop. Op de site van Plegt-Vos een video waarin hoofduitvoerder Tim van Schaik vertelt over uitvoering op hoogte en een beeld geeft van de ‘Leemanstoren vanuit de lucht’.

KOW heeft van ontwikkelcombinatie Ten Brinke Slot Projectontwikkeling & Plegt Vos Bouwgroep de opdracht gekregen om voor DUWO een woontoren met 23 bouwlagen en 481 woningen te ontwerpen. Het 70 meter hoge gebouw komt op de campus van de Haagse Hogeschool, nabij station Hollands Spoor. Op elke verdieping komen 22 studio’s van ongeveer 20 vierkante meter met eigen sanitair. DUWO gaat de studentenwoningen verhuren voor ca. 340 euro, incl. serviceparket, met aftrek van huurtoeslag. De plint is gereserveerd voor gedeelde voorzieningen, zoals een wasruimte en een fietsenberging.

De toren is onderdeel van het door Ten Brinke Slot &  Plegt Vos ontwikkelde plan Vijverhof, waaronder nog twee woongebouwen vallen. In deze aangrenzende bebouwing worden 120 startersappartementen ontwikkeld.