Meerpalen krijgen een tweede leven bij Casa Vita

Datum
30 okt '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Gevelelement Casa Vita in timmerfabriek Verhoeven
Artikel —

In het centrum van Pijnacker-Nootdorp ontwikkelt Blauwhoed, samen met De Goede Woning, Casa Vita; twee houten woongebouwen in een natuur-inclusieve setting. In het ene blok komen 34 huurappartementen, in het andere 67 koopappartementen en een buurtkamer. Het ontwerp is van KOW, TWIN deed de engineering. Casa Vita wordt momenteel gebouwd door Giesbers Wijchen.

Impressie Casa Vita aan de Meidoornlaan. KOW

Impressie Casa Vita aan de Meidoornlaan

We maken in dit project gebruik van hout, zowel in de CLT (cross laminated timber) constructie maar ook als afwerking van de gevel. Hierbij wordt hout gebruikt afkomstig van afgedankte meerpalen. Onlangs brachten architecten van KOW en engineers van TWIN een bezoek aan de timmerfabriek van Verhoeven in Venray waar de prefab HSB gevelelementen worden gemaakt.

Miriam Michon, architect bij KOW: “Het uitkomende azobé hout is geselecteerd op kwaliteit en kleur en verzaagd in planken van 28 mm met een breedte van 76 en 104 mm. In Casa Vita krijgt 1.330 m2 van de gevel een houten afwerking, dat zijn ruim 5.000 planken. Deze worden onafgewerkt aangebracht op de prefab HSB elementen en geven Casa Vita een warme en natuurlijke uitstraling.”

Topappartement Casa Vita KOW

Topappartement Casa Vita