Ondertussen bij de HARMONIE in Capelle

Datum
13 okt '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
HARMONIE in uitvoering
Artikel —

In het plan HARMONIE van Blauwhoed, Stebru, RROG en KOW wordt de eenzijdige naoorlogse wijk De Hoven II in Capelle aan den IJssel getransformeerd tot een leefbare woonbuurt met kwaliteit en karakter. In totaal komen er 200 woningen in een mix van verschillende eengezinswoningen, appartementen en gerenoveerde sociale huur appartementen. Deze mix van huur- en koopwoningen zorgt voor meer balans in de wijk.

Sinds het voorjaar van 2022 wordt er gebouwd aan de HARMONIE. In dronevlucht van Youri Steenbergen is de voortgang en de fasering goed te zien. Het appartementencomplex en de woningen aan de Fluiterlaan zijn in de afbouwfase en deze woningen worden eind 2023, begin 2024 opgeleverd.

.

De HARMONIE vormt één architectonisch ensemble. Alle woningen zijn door KOW ontworpen met hetzelfde – veelal circulaire – materialenpalet en dezelfde stijlelementen. Door deze materialen en stijlelementen bij iedere woonvorm en sfeergebied op een ander manier toe te passen ontstaat een zeer divers beeld die tegelijk een sterke samenhang en eenheid vertoont. Kenmerkend voor het project is het hergebruik van gespleten stoeptegels als gevelmetselwerk.

Meer weten over de HARMONIE? Ga dan naar onze site: https://kow.nl/projecten/harmonie-hoven-ii/

Woningen aan de Fluiterlaan in uitvoering. Met gespleten stoeptegels als metselwerk in de plint

Hoekwoning bij de entree van de parkeergarage aan de Fluiterlaan