Met BRVS op fietssafari door Breda

Datum
25 mei '23
Categorie
Alle categorieën
Organisatie KOW
fietssafari van BRVG door Breda. KOW
fietssafari van BRVG door Breda
Artikel —

“Breda in het wild”. Zo laat de fietssafari door Breda zich volgens Sebastiaan Jansen het best samenvatten. De creatief directeur van KOW organiseerde samen met René Maas van Maas-Jacobs en Ruben Donselaar van Synchroon vorige week woensdag voor de Brabantse Vastgoed Sociëteit een tour langs ontwikkelingen aan de rafelranden van Breda. Met bezoek aan de ‘big 5’ en met start en finish in ‘Blossem’, het restaurant van Lars Drost in het ketelhuis van de voormalige Nibb-it fabriek.

Presentatie in restaurant ‘Blossem’

Breda heeft een sterk militair en industrieel verleden. Eind vorige eeuw zijn in de binnenstad kazernes en exercitie-terreinen ontwikkeld tot een dynamisch, campusachtig centrum met wonen en ontspanning. Deze eeuw ligt de focus op herontwikkelingen van locaties buiten de stadswallen. Waar in het verleden zoutjes, brood, snoep, suiker en textiel werd gemaakt, wordt nu hoogstedelijk wonen in stadsparken ontwikkeld.

Lunch in de kas van Chassé Botanique. KOW

Lunch in de kas van Chassé Botanique

fietssafari van BRVG door Breda. KOW

Fietssafari van BRVG bij ontwikkeling Drie Hoefijzers in Breda

Bezoek aan de bouwplaats van 5TRACKS in Breda. KOW

Bezoek aan de bouwplaats van 5TRACKS in Breda

De excursie van 17 mei begon met een presentatie door Ruben Visser van Studio Ninedots over ontwikkelingen ‘Blossem’ en ‘Bread’. Na een lunch in de kas van Chassé Botanique fietsten de 30 deelnemers langs het Chassé Park, de uitleg van de Nieuwe Mark, de Kadasterlocatie, de Gasthuyspoort, Drie Hoefijzers, Eureka! en ’t Zoet. In het bezoekerscentrum van CrossMark werd de groep voorzien van informatie en beschermde kleding en ging de expeditie verder over 5Tracks in aanbouw. Met het vallen van avond werd ‘Breda in het wild’ afgesloten met een borrel, diner en een hoofd vol indrukken en inspiratie…

Programma Fietssafari Breda 17 mei 2023. KOW

Programma Fietssafari Breda 17 mei 2023