Mijlpaal markeert start bouw Park Beresteyn

Datum
27 nov '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Park Beresteyn met het monumentale landhuis en de parkeerkelder daarachter
Artikel —

Met het plaatsen van een betonnen ‘mijlpaal’ is vorige week vrijdag de start bouw van Park Beresteyn gevierd. In aanwezigheid van het projectteam en toekomstige bewoners werd de eerste betonnen kolom op de keldervloer geplaatst als symbool dat de bouw nu echt van de grond is gekomen./strong>

Impressie overview urban villa’s op landgoed Beresteijn. KOW

Impressie overview urban villa’s op landgoed Beresteijn

In de ontwikkeling van Amvest en WDevelop wordt het monumentale landhuis getransformeerd tot zorgwooncomplex en komen drie door KOW ontworpen appartementenblokjes. Ook het historische park wordt in ere hersteld.

René Buur, algemeen directeur en architect bij KOW: “We hebben de drie urban villa’s ontworpen met veel respect voor de historie en de natuur van de buitenplaats; ze sluiten daardoor mooi aan bij formaat van het landhuis en passen in het natuurlijke landschap.”

De gebouwen worden gegroepeerd rondom een gezamenlijke ‘cour’. Met daaraan de entree van het door Bureau070 ontworpen ‘Gastenhuis’ met 20 zorgappartementen voor ouderen met dementie en de drie urban villa’s met 36 appartementen en 7 penthouses. Dit entreegebied sluit aan op het gerestaureerde park en loopt als gezamenlijke tuin door over het dek van de garage.

“De urban villa’s hebben drie, vier en vijf lagen, met een teruggelegen bovenste verdieping. Verhoudingen en korrelgrootte van de gebouwen komen voort uit onze analyse van het landhuis en vormen daarmee de basis van ontwerp.” legt René Buur uit. “De verhouding van de raampartijen en verdeling van witwaarde in de gevels zijn afgestemd op het oorspronkelijke landhuis”.

Volgens planning verhuizen de bewoners begin 2025 naar hun nieuwe, unieke woning op het landgoed. Ga voor meer informatie naar www.parkberesteyn.nl

Contouren van de bouwplaats Park Beresteyn

Impressie gemeenschappelijk tuin op dek tussen de urban villa’s op Park Beresteijn. KOW

Impressie gemeenschappelijk tuin op dek tussen de urban villa’s op Park Beresteijn

Impressie interieur appartement op maaiveld Park Beresteijn. KOW

Impressie interieur appartement op maaiveld Park Beresteijn.

Impressie 4-laagse urban villa op Park Beresteijn. KOW

Impressie 4-laagse urban villa op Park Beresteijn