Nog voor de zomer genieten van Zomerbries

Datum
29 apr '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Twee-onder-een-kapper op eiland Zomerbries Wilgenrijk
Artikel —

Op 11 november 2020 sloeg Plegt-Vos de eerste paal voor de 19 woningen op het eiland ‘Zomerbries’. Vijf maanden later zijn de eerste woningen uit de steigers en is de afbouw begonnen. Door vergaande prefabricage in de conceptuele ‘Huisvanu’ methode wordt de bouwtijd verkort tot zeven maanden en kunnen de eerste bewoners nog voor de zomer genieten van Zomerbries.

Impressie overview Eiland Zomerbries op Wilgenrijk

KOW heeft Zomerbries op de ontwikkeling Wilgenrijk, nabij Maassluis, ontworpen als een echt ensemble, van stedenbouw tot voordeur. Met een identiteit geïnspireerd op ‘wonen op een erf’ in een typisch Hollands polderlandschap. Doordat we de 19 twee- en drie-onder-één-kappers diagonaal ten opzichte van elkaar hebben geplaatst ontstaan ruime, autoluwe erven met aan alle kanten zicht op het omringende water. Grote raampartijen en schuifpuien verbinden ‘binnen’ met de groene en waterrijke buitenruimte.

De 4 twee-onder-een-kappers en de 3 drie-onder-een-kappers vormen een geheel door het gebruik van dezelfde natuurlijke materialen, de lichte en donkere baksteen, de doorlopende kaders en het zorgvuldige gedetailleerde metselwerk. Hierdoor krijgt het eiland een zonnig, licht en geheel eigen karakter.

Details kaders en metselwerk Zomerbries Wilgenrijk