Ontwikkeling Castellum West in Houten bijna gereed

Datum
29 sep '17
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Ontwikkeling Castellum West in Houten is bijna gereed. Momenteel worden in deelplan Sul Canale de laatste 26 van de ca. 300 grondgebonden woningen afgewerkt en kunnen de nieuwe eigenaren kerst vieren in hun nieuwe grachtwoning.

Het door KOW ontworpen Castellum West is onderdeel van de nieuwbouwwijk Castellum in Houten. De wijk heeft een mediterrane sfeer met smalle straatjes, intieme hofjes, nostalgische poorten over de brede grachten en gezellige pleintjes met terrassen.

Castellum West wordt gerealiseerd door Ontwikkelingsverband Houten, een verbinding tussen AM, BPD, Dura Vermeer, Synchroon en Trebbe. De eerste paal van Castellum is in december 2008 geslagen en de bouw ervan is tijdens de woningbouwcrisis gestaag doorgegaan. Naast het winkelcentrum en 180 appartementen is een wijk gebouwd met 300 grondgebonden woningen aan hof, plein of gracht.

Op de onderstaande afbeeldingen: 1. Overview Castellum West met op de voorgrond de laatste fase van deelplan Sul Canale en op achtergrond het winkelcentrum, 2. Poort- en grachtwoningen in uitvoering, 3. Geveldetail poortwoning, 4. Bewoonde woningen uit de 1e fase van Sul Canale

castelluOverview201709 verkl1castellum201709 1verklcastellum201709 2verklcastellum201709 5verkl