Parkappartementen Landgoed in den Houte in de verkoop

Datum
6 nov '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie entreezijde appartementencomplex Landgoed in den Houte
Artikel —

Het voormalig zorgterrein St. Bavo in Noordwijkerhout wordt door combinatie Novaform/Trebbe ontwikkeld tot een parkachtige woonlocatie met ca. 660, veelal grondgebonden, woningen. Bijzonder in het het plan ‘Landgoed in den Houte’ is het door KOW ontworpen kleinschalige appartementencomplex in de Engelse tuin.

Impressie parkzijde appartementencomplex Landgoed in den Houte

We hebben het gebouw ontworpen als een statig landhuis verheven boven het licht glooiende landschap. Het gebouw is aan alle zijden omringd door bomen, gras en wandelpaden, met grote raampartijen wordt licht en natuur naar binnen gehaald. Het appartementencomplex is kleinschalig opgezet en telt 14 appartementen verdeeld over 4 woonlagen, waaronder twee riante penthouses van bijna 195 m2 met schitterend uitzicht over de Engelse tuin. Elk appartement beschikt over aparte berging en minimaal één parkeerplaats in de half verzonken parkeergarage.

Impressie interieur met veel licht en ruimte

Door de halfverdiepte parkeergarage wordt het complex iets boven het landschap getild en bevinden de appartementen van de eerste woonlaag zich een meter boven het maaiveld. Bewoners kunnen zo optimaal genieten van het uitzicht, terwijl voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken.

De 14 unieke appartementen met v.o.n. prijzen vanaf € 500.000,- tot € 950.000,- zijn vanaf vandaag in de verkoop. Geïnteresseerd? Ga dan naar de site van Landgoed in de Houte.

Impressie dakterras penthouse

Ontwikkeling Landgoed in den Houte
KOW en RROG stedenbouw hebben in 2018 samen met de ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe het winnende ontwerp gemaakt voor het voormalig zorgterrein St. Bavo in Noordwijkerhout. In het plan ‘Landgoed In den Houte’ worden bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei gebracht. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Op het Bavo-terrein van ca. 30 hectare worden 660 woningen ontwikkeld in diverse prijsklassen, waarvan 30% in het sociale segment. Onderdeel van het bouwprogramma zijn de 14 luxueuze appartementen maar ook 45 zorgwoningen voor GGZ Rivierduinen te vervanging van de bestaande beschermde woonvormen op het terrein. De architectuur voor de nieuwe grondgebonden- en gestapelde woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Overview appartementencomplex in de Engelse tuin op ‘Landgoed in den Houte’

Landgoed in den Houte wordt gefaseerd ontwikkeld. Het plan kent zes sfeergebieden met 11 plangebieden. In de huidige 1e fase wordt sfeergebied ‘De Lanen’ deelplannen 1 en 2 ontwikkeld, met 82 en 35 grondgebonden koopwoningen, waaronder pakhuiswoningen, rijwoningen, starterswoningen en herenhuizen die alle nabij of aan het groengebied liggen. De eerste van deze woningen zullen begin 2021 worden opgeleverd.

Psychiatrisch ziekenhuisterrein
Het Bavo-terrein deed in de periode 1914-2014 een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein voor de Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout.

Stedenbouwkundig plan ‘Landgoed in den Houte’