Pre-sale De Heeren van Essen gestart

Datum
17 dec '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie van de gevel aan de landzijde van ‘Heeren van Essen’
Artikel —

Vandaag is om 12.00 uur de pre-sale gestart van de 32 appartementen (4 penthouses, 2 specials en 26 luxe appartementen) in het project ‘De Heeren van Essen’ in Middelburg.

KOW heeft voor ontwikkelaar en aannemer Heijmans de twee urban villa’s in de nieuwe wijk Essenvelt ontworpen vanuit ons visie op een natuurlijke woonomgeving in een stedelijke context.

Komend vanuit de wijk maken de gebouwen de indruk van een echt landhuis. Met een symmetrisch opgezet volume en een formeel aanzicht aan het einde van de ‘oprijlaan’. Na het binnenkomen openen alle woningen zich naar het achterland, met een adembenemend mooi uitzicht over de Zeeuwse groene landerijen. Hier komen natuur en architectuur in perfecte harmonie samen…

Volgens KOW architect en partner Sebastiaan Jansen krijgt elk appartement een penthousebeleving: “Dat is waar het hele ontwerp van De Heeren van Essen op gestoeld is. En dat gaat veel verder dan de positie van de gebouwen in het groen en de imposante raampartijen. Dat heeft alles te maken met het gevoel dat je krijgt als je binnenkomt. Het gevoel van rijkdom en vrijheid in de breedste zin van het woord. Daarom zijn de appartementen zo ingedeeld dat je gelijk weer naar buiten kijkt als je de entreehal instapt.”

Ook aan de posities en grootte van de terrassen en balkons heeft Sebastiaan veel aandacht geschonken. “Deze bieden stuk voor stuk een geweldig uitzicht en maximaal gevoel van privacy. De zonligging is ideaal. De balkons op de verdiepingen zijn gemiddeld zo’n 15 m² groot en op de begane grond hebben de appartementen een terras rondom. Overal waan je je buiten! De penthouses spannen letterlijk en figuurlijk de kroon met in totaal maar liefst 70 m2 terrasoppervlakte. Door de penthouses 180 graden te draaien ten opzichte van elkaar én de groenvoorziening tussen de terrassen, genieten bewoners van volop privacy.”

Geïnteresseerd in één van de 32 luxe appartementen of in de gehele ontwerpvisie van Sebastiaan Jansen? Ga dan naar https://www.deheerenvanessen.nl/nieuws/

Impressie van het interieur van het penthouse met zicht op het Zeeuwse landschap

Impressie van de gevel aan de landzijde van ‘Heeren van Essen’

Situatie Heeren van Essen