Supersnel en demontabel bouwen ‘Aan de Oosterplas’ in Den Bosch

Datum
16 dec '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Staalskelet IKC Aan de Oosterplas in uitvoering
Artikel —

Nog geen twee-en-een-halve week ging bij het kindcentrum Aan de Oosterplas de tijdcapsule onder de begane grond en nu staat er al een staalskelet tot aan het dak!

KOW heeft samen met de adviseurs Van de Laar (constructie), Klictet (installaties) en ZRi (bouwfysica) een circulair en toekomstbestendig kindcentrum voor onderwijsstichting ATO ontworpen. Het casco van 2-laagse gebouw van ruim 3.800 m2 bvo wordt door Burgland Bouw razendsnel gebouwd met een demontabel stalen skelet, modulaire kanaalplaatvloeren en een binnenblad van geprefabriceerde houtskeletbouw-elementen. Hiermee wordt niet alleen tijd en geld bespaard, maar wordt ook de overlast voor de buurt beperkt.

Door de kolommenstructuur en de indeling van de klimaat- en installatiezones kan de indeling voor klassikaal onderwijs in de toekomst eenvoudig worden aangepast naar een meer open leeromgeving voor ‘klasloos’ onderwijs.

Snel bouwen beperkt de overlast in de dicht bebouwde omgeving van IKC Aan de Oosterplas.

Impressie overview Kindcentrum vanaf de Waalstraat met rechts de IJsselsingel en de Oosterplas

In opdracht van ATO-scholenkring, in samenwerking met de adviseurs Van de Laar (constructie), Klictet (installaties), ZRi (bouwfysica), Nul25 (projectmanagement), Buster Bouwcontrol (directievoering) en aannemer Burgland Bouw.