Prefab woningen met een houten gevel

Datum
12 sep '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Woningen Te Veld in kavel Langlaar
Artikel —

KOW heeft samen met RROG en Van Wijnen het ontwerp gemaakt voor de 101 ‘tijdelijke’ woningen op vier percelen van Buurtschap te Veld in Eindhoven-Noord. De woningen zijn digitaal uitgewerkt door TWIN, de ‘technische tweeling’ van KOW en worden door Van Wijnen gebouwd. Vorige week brachten KOWers en TWINners een bezoek aan de bouw.

Van Wijnen bouwt de prefab woningen in eigen fabriek waarna ze op locatie worden afgewerkt met een houten gevel. Sjoerd Broek, projectarchitect van Buurtschap Te Veld: “De woningen krijgen per kavel een eigen identiteit en beleving. Elke kamer krijgt een eigen thema dat past bij het programma en de stedenbouwkundige setting. We geven hier in de architectuur verbeelding aan door de houten gevelproducten op verschillende manieren te gebruiken. Dit kan zijn in een variatie van kleuren, de breedte van de planken of door te spelen met dieptes bij verschillende ‘board and batten’ gevelelementen.”

Momenteel worden de 46 grondgebonden woningen afgebouwd, daarna volgen de 55 appartementen. Op de hoogte blijven of een woningen huren in ‘Natuurlijk Te Veld’? Ga dan naar de site www.natuurlijkteveld.nl

Overzicht Buurtschap Te Veld met de verschillende kavels

Woningen Te Veld in kavel Eikberg

Woningen Te Veld in kavel Overakker

2- en 3-laagse woningen in kavel Langlaar Buurtschap Te Veld

Impressie kavel Langlaar