Vlagvertoon op Landgoed in den Houte

Datum
7 sep '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Vlaggen bij Langehorst (links) en De Bosrand, Landgoed in den Houte
Artikel —

In ‘Landgoed in den Houte’ in Noordwijkerhout gaan op twee locaties de vlaggen uit. In deelgebied Langehorst omdat het complex met 22 huurwoningen voor woningstichting Sint Antonius van Padua gereed is en in deelgebied De Bosrand omdat samen met het projectteam en de toekomstige bewoners het hoogste punt van appartementencomplex De Bosrand wordt gevierd.

Hoogwaardige sociale huur in Langehorst
In plandeel Langehorst worden vier bijzondere appartementsgebouwen gerealiseerd. Menno Voss, architect bij KOW. “Bijzonder is dat de vier blokken een gelijkwaardige uitstraling hebben bij een uiteenlopend programma van 47 sociale huur, 17 middeldure huur en 21 koopappartementen. Het zijn vier speels ontworpen gebouwen met verschuivende volumes en uitkragende balkons. Door deze opbouw en het metselwerk in zachte natuurtinten voegen de gebouwen zich naar de bosrijke omgeving.”

Blok A Langehorst Landgoed in den Houte

Overview appartementencomplexen Langenhorst KOW

Overview appartementencomplexen Langehorst

Exclusieve appartementen in De Bosrand
De Bosrand, met 7 exclusieve appartementen op een ondergrondse parkeergarage, ligt op een prachtige locatie op het historische zorglandgoed. Menno Voss: “Het exclusieve appartementencomplex wordt één van de parels op het landgoed. Het bijzondere gebouw is van betekenis op drie schaalniveaus: als accent vanuit de groene as, als korrel in de losse bebouwing van De Bosrand en als ‘special’ aan de rand van de gerestaureerde Engels tuin. Een appartementsgebouw met de grandeur van een zomers buitenverblijf.“

Impressie appartementencomplex in De Bosrand. KOW

Impressie appartementencomplex De Bosrand

Impressie uitzicht vanaf het penthouse in complex 'de Bosrand' richting de Engelse Tuin. KOW

Impressie uitzicht vanaf het penthouse in complex ‘de Bosrand’ richting de Engelse Tuin

Aanvoer van balkon voor De Bosrand

Ondertussen gaat de bouw door, volgens planning van aannemer KBM kunnen de kopers nog voor de zomer van 2024 gaan genieten van hun nieuwe woning en de bijzondere omgeving.

Ontwikkeling Landgoed in den Houte
KOW en RROG stedenbouw hebben in 2018 samen met de ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe het winnende ontwerp gemaakt voor het voormalig zorgterrein St. Bavo in Noordwijkerhout. In het plan ‘Landgoed in den Houte’ worden oorspronkelijke landschappelijke structuren hersteld en worden in een parkachtige omgeving van 30 hectare ca. 660 grondgebonden en gestapelde woningen ontwikkeld in diverse prijsklassen, waarvan 30% in het sociale segment. Meer weten over de verschillende deelgebieden in Landgoed in den Houte? Ga naar https://landgoedindenhoute.nl/interactieve-kaart/

Deelgebieden Landgoed in den Houte