Aan het Pad Broek Noord

71 keer landschapsgebonden wonen in Hengelo

Opdrachtgever(s)
Hegeman en BPD
Locatie
Duizendpoot e.o. Broek Noord, Hengelo
Ontwerp
KOW
Status
In verkoop
Adviseurs
SVP
Hoofdaannemer
Hegeman
Intro —

Aan het Pad Broek Noord wordt een bijzondere woonbuurt, een unieke aanvulling op de bestaande wijk én Hengelo als stad. Hier woon je mét het landschap en met elkaar als gemeenschap, met ‘Het Pad’ als ruggengraat van het gebied.

Lees meer
Aan het Pad ligt in een speels landschap met slingerende paden, diverse doorkijkjes en ontmoetingsplekken en het pad als dé levensader van het plan. Hier woon je mét het landschap en met elkaar als gemeenschap: ongedwongen ontmoeten, gezamenlijkheid en ruimte voor spontaniteit, daar draait het om. Bovendien is het een duurzame omgeving waar men bewust woont en zorgt voor de natuur. Buiten (be)leven staat centraal en kinderen kunnen veilig buitenspelen in het autovrije binnengebied.

‘Het Pad’ als ruggengraat van het gebied
In Aan het Pad is het allemaal ‘net even anders dan anders’ en worden de bewoners continu verrast. Bij de ontwikkeling koesteren we het landschap als drager van het gebied. De openbare ruimte heeft weinig verharding, is landschappelijk en wordt niet ‘te aangeharkt’ vormgegeven: wonen mét het landschap. In de stedenbouwkundige opzet maken we gebruik van de bijzondere vorm en maat van het gebied. Een langgerekte, kronkelende, gevarieerde en autovrije binnenwereld vormt de ruggengraat van de buurt: Het Pad.

Bebouwing met natuurlijke uitstraling
Bij de bebouwing in Aan het Pad voert de natuurlijke uitstraling de boventoon, met vloeiende overgangen van binnen naar buiten door de terrassen en veranda’s aan het pad. In het plan komen rijwoningen, vrijstaande woningen, 2 onder 1 kapwoningen en ‘specials’. Deze woonhuizen hebben een opvallende en meer bijzondere uitstraling en markeren de belangrijke plekken in het woonlandschap. Voorbeelden zijn de entreewoning en het ‘poortgebouw’ aan het begin van de buurt en een opgetilde eindwoning aan het einde van het pad.

De woningen zijn licht met grote raampartijen, die het vrije gevoel en verbondenheid met buiten vergroten. De buitenruimte is een verlengstuk van de woning. Je combineert de sociale gezelligheid aan de voorzijde van de woning met de privacy van de grote leefruimte aan de achterzijde van je woning. De architectuurstijl van de woningen vindt zijn balans tussen traditioneel en vernieuwend.

Zones met een eigen sfeer
De buurt bestaat uit 4 verschillende zones die met elkaar in relatie staan, met het pad als de belangrijkste zone. Deze bepaalt de sfeer en het karakter voor de gehele buurt. De sfeer is landelijk en ontspannen en de bebouwing bestaat uit losse volumes in het groen. De privétuinen zijn ruim en hebben een haag of begroeid hekwerk als afscheiding.

Het Pad, centraal in het plangebied: de meest onderscheidende ruimte door de veranda's en de meest verrassende stedenbouwkundige ruimte die wordt versterkt door de bijzondere koppen (specials) als accent.

De Bijenkorf, aan de noordelijke rand: de bebouwingsrand van de wijk, met de meest statige bebouwing en unieke elementen.

De Duizendpoot, aan de zuidelijke rand: vrijstaande woningen en vrije kavels, bebouwing met een architectuurstijl die gelijk is aan de woningen aan het Pad.

De Sprinkhaan, het poortgebouw: vormt de entree van de buurt - de poort tot het pad - en maakt tegelijk onderdeel uit van de centrale zone.
Overview Aan het Pad
Wonen met elkaar en in het groen

“Aan het Pad voert de natuurlijke uitstraling de boventoon, met vloeiende overgangen van binnen naar buiten door de terrassen en veranda’s aan het pad."

Impressie Twee-onder-eenkappers Aan het Pad
Credits —
Afbeeldingen
KOW