Bouwveld J, ‘Ponte di Rialto’

Appartementengebouw met 61 middeldure koopwoningen in Kop West Purmerend

Opdrachtgever
Snippe Projecten
Locatie
Wolgalaan, Purmerend
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd
Adviseurs
Berkhout Tros, Cauberg Huygens
Hoofdaannemer
ABB Bouwgroep
Binnenhof entreezijde. KOW
Intro —

Op Kop West, Bouwveld J, heeft KOW voor de ontwikkelcombinatie Snippe/ABB Bouwgroep een appartementengebouw ontworpen met 61 middeldure koopwoningen. Het U-vormige gebouw aan een semi-open binnenhof ontwikkelt zich van drie lagen aan de straatzijde naar vijf lagen aan de waterzijde, waar het met de voeten in het water staat. Voor het halfverdiept overdekt parkeren wordt gebruik gemaakt van parkeerliften waarbij twee auto boven elkaar kunnen worden geparkeerd. Wat opvalt zijn de strakke lijnen en een gevel zonder hwa's. De afvoer van de balkons hebben we opgenomen in de spouw.

Lees meer
Kop West Purmerend
Uitbreidingsgebied Kop West in Purmerend is de laatste ontwikkeling in de nieuwe wijk Weidevenne. Kop West ligt ten westen van het centrum van Purmerend aan de andere kant van het kanaal, met voorzieningen zoals winkels, theater, bibliotheek en horecaplein de Koemarkt op loopafstand. Maar ook op 5 minuten van de A7 en met het openbaar vervoer ben je binnen 25 minuten op Amsterdam Centraal!

Stedenbouwkundig sluit Kop West aan op de verkaveling van het centrum. Met smalle rondgaande straatjes en wonen aan pleintjes en aan het water. Kop West is verdeeld in 11 Bouwvelden; A tot en met K. Met aan de zuidkant, aan het binnenwater, de bouwvelden I, J en K waarop drie solitaire appartementencomplexen worden ontwikkeld met in het totaal 287 woningen.

Bouwveld K en J zijn gerealiseerd, wordt momenteel gebouwd, de Bouwvelden I en J worden door Snippe/ABB Bouwgroep ontwikkeld en door KOW ontworpen. Bouwveld I met 89 sociale huurwoningen en Bouwveld J met 61 middeldure koopwoningen.

Zoals alle bouwvelden op Kop West worden ook deze projecten vernoemd naar een beroemde brug; Veld I naar de 237 meter lange ‘Pont Neuf’ uit 1607 over de Seine naar Parijs IIe de la Cité. Veld J is vernoemd naar Ponte di Rialto in Venetië over het Canal Grande, uit 1591.
Straatkant Ponte Rialto. KOW
Straatkant Ponte Rialto
Plankaart Kop West met bouwvelden I en J
Waterkant Ponte Rialto. KOW
Waterkant Ponte Rialto

Het gebouw aan een semi-open binnenhof ontwikkelt zich van drie lagen aan de straatzijde naar vijf lagen aan de waterzijde, waar het met de voeten in het water staat.

Credits —
Binnenhof entreezijde. KOW
Straatkant Ponte Rialto. KOW
Waterkant Ponte Rialto. KOW