Bouwveld I, ‘Pont Neuf’

Appartementengebouw met 89 sociale huurwoningen in Kop West Purmerend

Opdrachtgever
Snippe Projecten
Afnemer
Woningcorporatie Rochdale
Locatie
Wolgalaan, Purmerend
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd
Adviseurs
Berkhout Tros, Cauberg Huygens
Aannemer
HSB
Geveldetail Point Neuf KOW
Intro —

Op Kop West, Bouwveld I, heeft KOW voor de ontwikkelcombinatie Snippe/ABB Bouwgroep een appartementengebouw ontworpen met 89 sociale huurwoningen. De woningen zijn gegroepeerd rond een semi-open binnenhof, met een 5-laags en een 8-laags gedeelte. De woningen zijn gemiddeld 45 m2 groot en bij uitstek geschikt voor jongeren en starters. Het plan is door woningcorporatie Rochdale overgenomen die de appartementen ook verhuurd. In oktober 2022 zijn de woningen opgeleverd.

Lees meer
Nico Overdevest, bestuurder Rochdale: "De woningnood is groot, ook in Purmerend. Voor jongeren is het heel erg moeilijk ertussen te komen, ook omdat de stad vooral veel eengezinswoningen kent. Jongeren komen daar zelden voor in aanmerking. Pont Neuf is voor hen een kans om in Purmerend te blijven wonen."

Kop West Purmerend
Uitbreidingsgebied Kop West in Purmerend is de laatste ontwikkeling in de nieuwe wijk Weidevenne. Kop West ligt ten westen van het centrum van Purmerend aan de andere kant van het kanaal, met voorzieningen zoals winkels, theater, bibliotheek en horecaplein de Koemarkt op loopafstand. Maar ook op 5 minuten van de A7 en met het openbaar vervoer ben je binnen 25 minuten op Amsterdam Centraal!

Stedenbouwkundig sluit Kop West aan op de verkaveling van het centrum. Met smalle rondgaande straatjes en wonen aan pleintjes en aan het water. Kop West is verdeeld in 11 Bouwvelden; A tot en met K. Met aan de zuidkant, aan het binnenwater, de bouwvelden I, J en K waarop drie solitaire appartementencomplexen worden ontwikkeld met in het totaal 287 woningen. Bouwvelden I en J zijn door Snippe/ABB Bouwgroep ontwikkeld en door KOW ontworpen. Bouwveld I met 89 sociale huurwoningen en Bouwveld J met 61 middeldure koopwoningen.

Zoals alle bouwvelden op Kop West worden ook deze projecten vernoemd naar een beroemde brug; Veld I naar de 237 meter lange ‘Pont Neuf’ uit 1607 over de Seine naar Parijs IIe de la Cité. Veld J is vernoemd naar Ponte di Rialto in Venetië over het Canal Grande, uit 1591.
U-vormig binnengebied boven parkeren KOW
U-vormig binnengebied boven parkeren
Point Neuf met de 8-laagse hoogbouw KOW
Point Neuf met de 8-laagse hoogbouw

Pont Neuf is voor jongeren en starters een kans om in Purmerend te blijven wonen.

Gevelfragment Point Neuf KOW
Gevelfragment Point Neuf
5 laagse kant van Point Neuf KOW
5 laagse kant van Point Neuf
Plankaart Kop West met bouwvelden I en J
Credits —
Geveldetail Point Neuf KOW
U-vormig binnengebied boven parkeren KOW
Point Neuf met de 8-laagse hoogbouw KOW
Gevelfragment Point Neuf KOW
5 laagse kant van Point Neuf KOW