Bouwveld I, ‘Pont Neuf’

Appartementengebouw met 89 sociale huurwoningen in Kop West Purmerend

Opdrachtgever
ontwikkelcombinatie Snippe/ABB Bouwgroep
Afnemer
Woningcorporatie Rochdale
Locatie
Wolgalaan, Purmerend
Ontwerp
KOW
Status
Bouwvoorbereiding
Adviseurs
Berkhout Tros, Cauberg Huygens
Aannemer
HSB
Sluit
Intro —

Op Kop West, Bouwveld I, heeft KOW voor de ontwikkelcombinatie Snippe/ABB Bouwgroep een appartementengebouw ontworpen met 89 sociale huurwoningen. De woningen zijn gegroepeerd rond een semi-open binnenhof, met een 5-laags en een 8-laags gedeelte. De woningen zijn gemiddeld 45 m2 groot en bij uitstek geschikt voor jongeren en alleenstaande ouderen. Het plan is door woningcorporatie Rochdale overgenomen die de appartementen ook zal gaan verhuren. Onlangs tekende Rochdale de bouwovereenkomst met HSB, die na verwachting eind 2020 zal beginnen met bouwen.

Lees meer
Kop West Purmerend
Uitbreidingsgebied Kop West in Purmerend is de laatste ontwikkeling in de nieuwe wijk Weidevenne. Kop West ligt ten westen van het centrum van Purmerend aan de andere kant van het kanaal, met voorzieningen zoals winkels, theater, bibliotheek en horecaplein de Koemarkt op loopafstand. Maar ook op 5 minuten van de A7 en met het openbaar vervoer ben je binnen 25 minuten op Amsterdam Centraal!

Stedenbouwkundig sluit Kop West aan op de verkaveling van het centrum. Met smalle rondgaande straatjes en wonen aan pleintjes en aan het water. Kop West is verdeeld in 11 Bouwvelden; A tot en met K. Met aan de zuidkant, aan het binnenwater, de bouwvelden I, J en K waarop drie solitaire appartementencomplexen worden ontwikkeld met in het totaal 287 woningen.

Op Bouwveld K wordt momenteel gebouwd, de Bouwvelden I en J worden door Snippe/ABB Bouwgroep ontwikkeld en door KOW ontworpen. Bouwveld I met 89 sociale huurwoningen en Bouwveld J met 61 middeldure koopwoningen.

Zoals alle bouwvelden op Kop West worden ook deze projecten vernoemd naar een beroemde brug; Veld I naar de 237 meter lange ‘Pont Neuf’ uit 1607 over de Seine naar Parijs IIe de la Cité. Veld J is vernoemd naar Ponte di Rialto in Venetië over het Canal Grande, uit 1591.
Sluit
Impressie 'Pont Neuf' Kavel I Kop West Purmerend
Sluit
Plankaart Kop West met bouwvelden I en J
Sluit
Impressie 'Pont Neuf' Kavel I Kop West Purmerend
Credits —