De BrouwerIJ Zeeburgereiland

Klimaatneutrale woningen op stedelijke ontwikkeling Zeeburgereiland blok 24 & 25

Opdrachtgever(s)
VORM Ontwikkeling BV, CBRE (afnemer 212 huurwoningen)
Locatie
Kees Broekmanstraat e.o., Zeeburgereiland, Amsterdam
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd, 2018
Adviseurs
Bosch Slabbers, K4
Aannemer
VORM Bouw
Intro —

Door KOW ontworpen nieuwbouw van zeven appartementencomplexen rond een verhoogde, gemeenschappelijke binnentuin met 310 klimaatneutrale huur- en koop-appartementen (studio’s, appartementen, penthouses en dubbele benedenwoningen), 9 commerciële ruimte’s en ca. 215 gebouwde parkeerplaatsen onder dek. Totaal ca. 36.000 m2 BVO.

Lees meer
Blok 24 & 25 Zeeburgereiland
Zeeburgereiland is een nieuw stedelijk gebied binnen de ring van Amsterdam, waar volop zal worden geleefd, gewoond en gewerkt. Tegelijkertijd ervaar je ook de rust en ruimte van het groen en het open water. De komende jaren wordt hier een compleet nieuw stedelijk gebied gerealiseerd met koop- en huurwoningen en alle dagelijkse voorzieningen die daar bij horen.

KOW heeft voor een door de gemeente Amsterdam uitgeschreven Tender, in nauwe samenwerking met VORM een ontwerp gemaakt voor wooncomplexen De BrouwerIJ op de hoek van de IJburglaan en de Zuiderzeeweg met 310 appartementen en 9 commerciële ruimtes, verdeeld over 5 gebouwen.

De Brouwerij bestaat uit studio’s, appartementen, penthouses en dubbele benedenwoningen. De woninggroottes verschillen van 44 t/m 119 m2 en iedere woning beschikt over vloerverwarming. Op de begane grond is er een parkeergarage, boven het parkeerdek (ter hoogte van de eerste etage) is er een gemeenschappelijke binnentuin.

Nul-Op-de-Meter
De woningen in De Brouwerij zijn zeer duurzaam, energiezuinig en ‘all-electric’ met een EPC van -0,059. Het klimaatsysteem in de woningen wordt geleverd, geëxploiteerd en voor 25 jaar gegarandeerd door Klimaatgarant.

De woningen wordt verwarmd door stadsverwarming, daarnaast zorgen warmtepompen in het gebouw voor het warme water en passieve koeling van de woning. De woningen zijn voorzien van CO2 gestuurde ventilatie met WTW en een douche WTW. Afhankelijk van de grootte beschikken de woningen over 6 of 7 zonnepanelen waarmee de woningen energieneutraal zijn.

De blokkken 24A t/m 25B worden gefaseerd gebouwd en opgeleverd. In de zomer van 2017 zijn de eerste woningen van Blok 24A opgeleverd. Voor de zomer van 2018 zijn alle woningen opgeleverd en bewoond.
Geveldetail De BrouwerIJ Zeeburgereiland (foto BASEPHOTOGRAPHY)
Gemeenschappelijk binnengebied boven parkeren op maaiveld (foto Roos Aldershoff)
De BrouwerIJ Zeeburgereiland (foto BASEPHOTOGRAPHY)

De woningen in De Brouwerij zijn zeer duurzaam, energiezuinig en ‘all-electric’ met een EPC van -0,059

De BrouwerIJ Zeeburgereiland (foto BASEPHOTOGRAPHY)
Gevelfragment De BrouwerIJ (foto Roos Aldershoff)
Credits —
Foto's
Roos Aldershoff (via VORM), BASEPHOTOGRAPHY