Transformatie Groot Hertogin

Transformatie monumentaal kantoorgebouw naar luxere appartementen in Den Haag

Opdrachtgever
Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Locatie
Laan van Meerdervoort 55, Den Haag
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd, 2018
Adviseurs
ABT, LBP Sight, Overdevest, VGG
Aannemer
Koopmans TBI Bouw
Intro —

Haalbaarheidsonderzoek en transformatie van voormalig kantoorpand Sorghvliet naar 85 appartementen met een gemiddelde GO van 77 m2 (excl. berging), toegevoegd penthouses, 220 m2 BVO. Totaal ca. 10.000 m2 BVO

Lees meer
Transformatie kantoor Sorghvliet naar 85 moderne en gasloze appartementen
Aan de Laan van Meerdervoort, nabij het Vredespaleis, ligt het kantoorgebouw Sorghvliet. Het monumentale gebouw naar een ontwerp van architect J.W. Janzen is tussen 1954 en 1956 gebouwd in opdracht van de Arabian-American Oil Company (ARAMCO) en is en een fraai voorbeeld van wederopbouwarchitectuur. Syntrus Achmea heeft KOW gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken het kantoorgebouw te transformeren tot woongebouw en hiervoor een ontwerp te maken.

We hebben een ontwerp gemaakt met 85 moderne en gasloze appartementen en ervoor gezorgd dat de karakteristieke uitstraling van het gebouw is behouden. De bestaande constructie met betonnen kolommen, vloeren en (gevel)elementen, is gehandhaafd. Veel unieke details bleven intact, zoals de marmeren trap, de glazen liftkooi en het prachtige trappenhuis bij de nevenentree. Alle woningen zijn voorzien van een ruime buitenruimte. Hiertoe zijn aan de voor- en achtergevel balkons gehangen, met behoud van de zo kenmerkende en exclusieve uitstraling behouden. De uitvoering was in handen van Koopmans TBI.

Entree Groot Hertogin
Gevel aan de Groot Hertoginnelaan

Bij de transformatie is de zo kenmerkende en exclusieve uitstraling behouden

Gevel Groot Hertogin met toegevoegde balkons
Credits —
Foto's
KOW (Guido Bekink, Bas Keizers)