FIFPro Park 20|20

Cradle to Cracle gebouw voor de internationale federatie voor profvoetballers op Park 20|20 in Hoofddorp

Opdrachtgever(s)
Park 20|20 CV (Volker Wessels, Reggeborgh Groep, Delta Development Group)
Locatie
Park 20|20, Beukenhorst Zuid, Hoofddorp
Ontwerp
William McDonough + Partners i.s.m. KOW, N3O en Merkx-Girod
Status
Gerealiseerd
Adviseurs
Van der Vorm, DGMR, Installatie Advies Groep
Aannemer
IBB Kondor BV
Intro —

Het FIFPro House, onderkomen van de internationale federatie voor profvoetballers, is het derde gerealiseerde bedrijfsgebouw op Park 20|20. Hoewel het bouw- en installatietechnisch in veel opzichten vergelijkbaar is met het eerder opgeleverde BSH Inspiratiehuis 20|20 en het gebouw van FOX Vakanties, heeft het qua architectuur een heel eigen gezicht. Het onderkomen omvat 2.500 m2 kantoorruimte met een aangrenzend auditorium.

Lees meer
Eigen gezicht
Beeldbepalend in de zonwering van het glazen, gebouwhoge entreegebied, uitgevoerd als een enorme luifel die half over het gebouw heen grijpt. Gaten in zowel het verticale als het horizontale vlak van de luifel voorzien de centrale hal en een deel van de kantoren van gedempt daglicht, zonder dat te grote opwarming plaatsvindt. Doordat de luifel diverse buitenruimten beschut wordt bruikbaarheid ervan vergroot.

Het gebouw omvat naast 2.520 m2 kantoren, ontmoetingsruimtes en een buitenterras ook aangebouwd auditorium van 2.000 m2. Hier worden persconferenties, seminars en congressen georganiseerd. Ook de andere bewoners van Park 20|20 kunnen gebruik maken van deze zaal.

Het gebouw heeft een transparant karakter. Dankzij het vele daglicht en het open interieur is er een prettige en energiezuinige werkomgeving ontstaan. Prominent aanwezig is de Boardroom, hangend in de entree
-vide. De kantoorruimtes zijn flexibel indeelbaar en de verwarming is per groep te regelen. De ruimtes zijn geschikt voor het Nieuwe Werken met naast een beperkt aantal vaste werkplekken, vooral flexwerkplekken en uitnodigende ontmoetingsplekken.

Constructie
Bij het FIFPro House, dat een stuk kleiner is dan het Inspiratiehuis, is alleen de eerste verdiepingsvloer een Slimline-vloer, met betonkernactivering voor verwarming en koeling van de eronder en erboven gelegen ruimtes. De begane grondvloer en vloer van de tweede verdieping zijn uitgevoerd als kanaalplaatvloer met een geïsoleerde zwevende dekvloer met vloerverwarming en vloerkoeling.

BREAAM-NL Excellent
Net als Fox Vakanties is ook FIFPro door de toepassing van C2C-producten en de toegepaste installatietechniek gewaardeerd met het BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat (vier sterren).
Westgevel van FIFPro met aangrenzend het auditorium (Foto N3O)
Centrale entreehal van FIFPro (Foto Michael van Oosten)

Prominent aanwezig is de Boardroom, hangend in de entree-vide

Zuidoost gevel FIFpro op Park 20|20
Auditorium van FIFPro op Park 20|20 (Foto Jacot)
Credits —
Afbeeldingen
KOW, Michael van Oosten, N30, Jacot