Herontwikkeling Bavo terrein ‘Landgoed in den Houte’

Herontwikkeling van 30 hectare voormalig zorgterrein met ca. 660 woningen

Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe
Locatie
St. Bavo terrein, Tulpstraat e.o., Noordwijkerhout
Ontwerp
KOW i.s.m. RROG
Status
In uitvoering
Aannemer
Trebbe
Sluit
Intro —

Ontwikkeling in fases van voormalig zorgterrein van ca. 30 hectare met ca. 660 woningen in diverse prijsklassen, incl. stedenbouwkundig plan en parkachtige inrichting openbare ruimte.

Lees meer
KOW en RRog stedenbouw hebben samen met de ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe het winnende ontwerp gemaakt voor het voormalig zorgterrein St. Bavo in Noordwijkerhout. In het plan ‘Landgoed In den Houte’ worden bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei gebracht. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Op het Bavo-terrein van ca. 30 hectare worden 660 woningen ontwikkeld in diverse prijsklassen, waarvan 30% in het sociale segment. Onderdeel van het bouwprogramma zijn ook de 45 zorgwoningen voor GGZ Rivierduinen te vervanging van de bestaande beschermde woonvormen op het terrein. De architectuur voor de nieuwe grondgebonden- en gestapelde woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Landgoed in den Houte wordt gefaseerd ontwikkeld. Het plan kent zes sfeergebieden met 11 plangebieden. In de huidige 1e fase wordt sfeergebied 'De Lanen' deelplannen 1 en 2 ontwikkeld, met 82 en 35 grondgebonden koopwoningen, waaronder pakhuiswoningen, rijwoningen, starterswoningen en herenhuizen die alle nabij of aan het groengebied liggen. De eerste woningen zullen begin 2021 worden opgeleverd.

Psychiatrisch ziekenhuisterrein
Het Bavo-terrein deed in de periode 1914-2014 een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein voor de Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout.
Sluit
Impressie parkzijde appartementencomplex Landgoed in den Houte
Sluit
Wonen in 'groene weelde'
Sluit
Stedenbouwkundig plan 'Landgoed in den Houte'

"Wonen op 'Landgoed in den Houte' is wonen op historische grond, in groene weelde"

Sluit
Woningen deelplan 2 De Lanen aan de Groene as
Sluit
Impressie 2-onder-1 kapwoningen sfeergebied De Lanen op ontwikkeling 'Landgoed in den Houte'
Sluit
Impressie woningen in sfeergebied De Lanen op 'Landgoed in den Houte'
Credits —