Herontwikkeling Heycop locatie

Herontwikkeling terrein voormalige soepfabriek in Utrecht

Opdrachtgever
Plegt-Vos
Locatie
Heycopstraat e.o. Utrecht
Ontwerp
KOW
Status
In uitvoering
Adviseurs
Lievense, VIAC, Copijn
Aannemer
Plegt-Vos
Intro —

Op het terrein van soepfabriek Intertaste aan de rand van Parkhaven heeft KOW samen met Plegt-Vos nieuwe woningbouwplannen uitgewerkt. De gemeente heeft een zogenoemde bouwenvelop opgesteld. Hierin staan de randvoorwaarden voor de herontwikkeling van het terrein. Op de plek van de fabriek worden 416 duurzame huurappartementen gerealiseerd. Heycop omvat 83 sociale huurwoningen en 333 markt huurwoningen. De totale oppervlakte van Heycop wordt 26.950 m2. Deze appartementen komen in het centrum van Utrecht, op loopafstand van het station.

Lees meer
Duurzame en groene wijk
Heycop gaat bijdragen aan een gezonde en duurzame ontwikkeling. Zo komt er onder andere een groen dek op de parkeervoorziening. Deze parkeervoorziening omvat 412 parkeerplaatsen. Het groene dek wordt gedeeltelijk openbaar, waardoor er aantrekkelijke voetgangersverbindingen ontstaan. Daarnaast worden de gebouwen niet aangesloten op aardgas. Er wordt een nieuwe brede laan met bomen aangelegd in het verlengde van het Heycopplein. Dit gaat bijdragen aan de versterking van het Ringpark. Ook krijgen kinderen de gelegenheid om te spelen en kunnen mensen wandelen of bijvoorbeeld sporten in de mooie, groene wijk. Daarnaast krijgt het plan een hoogwaardige architectonische uitwerking die aansluit bij de nieuwbouw van Parkhaven
Impressie overview Heycoplocatie in zuidelijke richting
Impressie Heycoplocatie vanaf de Veilinghaven

Op het groene dek ontstaat een aantrekkelijk openbaar gebied waar de buurtbewoners kunnen wandelen, sporten en spelen en elkaar ontmoeten.

Impressie Heycoplocatie blokken C en D
Credits —