Het Zonnedek Merwebolder

Woningen voor meervoudig complex gehandicapten op zorglocatie Merwebolder in Sliedrecht

Opdrachtgever
ASVZ Zuid West
Locatie
Merwebolder, Sliedrecht
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd
Adviseurs
Huisman van Muijen, Ulehake, Van de Laar, Sweco, Marjon van de Wiel
Intro —

De Merwebolder is een terrein van ASVZ Zuid West, een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap. Op deze locatie bevinden zich naast diverse woonclusters, alle benodigde zorgvoorzieningen voor de cliënten, mogelijkheden voor dagbesteding en het hoofdkantoor van de instelling. Cluster Het Zonnedek bestaat uit 5 vida verde zorgwoningen voor meervoudig complex gehandicapten.

Lees meer
La vida verde is een door ons ontwikkeld woonconcept waarbij de natuur een centrale rol speelt. De natuur wordt letterlijk de woning ingebracht en de directe omgeving wordt bewoonbaar gemaakt voor mensen met een meervoudige handicap. Het groen werkt als natuurlijke snoezelaar die alle zintuigen prikkelt. Groene elementen zorgen ook voor rust en filteren het teveel aan prikkels. Zo sluit het ontwerp optimaal aan bij de doelgroep. Op verzoek van ASVZ Zuid West hebben we dit concept voor locatie Merwebolder te Sliedrecht vertaald in het ontwerp voor Het Zonnedek.

Het groene watergebied tussen het hoofdgebouw en de bestaande woningen op de Merwebolder wordt heringericht. Door het verleggen van een deel van de rondweg en de aanplant van een rijke waterkant vegetatie, geïnspireerd op de Biesbosch, ontstaat een prachtig leefgebied.
Principe plattegrond begane grond zorgwoning
Interieur zorgwoning Het Zonnedek

Bij ons woonconcept La vida verde speelt de natuur een centrale rol speelt. Deze wordt letterlijk de woning ingebracht en bewoonbaar gemaakt voor mensen met een meervoudige handicap. Het groen werkt als natuurlijke snoezelaar die alle zintuigen prikkelt.

Credits —
Afbeeldingen
KOW