PassiefHuis renovatie

Renovatie met uitbreiding energieneutrale appartementen in Nieuwkuijk

Opdrachtgever
De Bonth van Hulten, Woonveste
Locatie
Acaciastraat en Magnoliastraat, Nieuwkuijk
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd
Adviseurs
Builddesk, Van Delft groep
Aannemer
De Bonth van Hulten
Bijzonderheden
Winnaar PassiefBouwen Award 2013
Intro —

Het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad vormt een belangrijke opgave voor woningbouwverenigingen. Niet eerder gingen de ambities daarbij zo ver als in Nieuwkuijk: het behalen van het Duitse passiefhuiscertificaat voor nieuwbouw voor 16 appartementen uit de jaren ‘60.

Lees meer
Door een samenwerking in een breed bouwteam bleek dat Passiefhuisrenovatie voor 40 jaar aanzienlijk goedkoper is dan sloop en nieuwbouw. Dit heeft o.a. te maken met lagere voorbereidingskosten en een kortere doorlooptijd van procedures en bouwproces. Daarnaast maken de relatief kleine woningen het mogelijk om een groot deel van de investering te vertalen in een huurverhoging waarbij de huur onder de huursubsidiegrens blijft.

Behalve dat de gevel van de appartementen grondig wordt aangepakt worden de appartementen ook vergroot. De 2-kamerwoningen van 47 m2 naar 57 m2 en de 3-kamerwoning van 57 m2 naar 67 m2 GBO, Daarnaast wordt er veel aandacht besteedt aan geluidsisolatie tussen de woningen en een comfortabel binnenklimaat.

In de zomer van 2011 zijn de appartementen opgeleverd en heeft het project een vervolg gekregen met 2 identieke gebouwen in het nabijgelegen Haarsteeg. In 2013 hebben de projecten gezamenlijk de PassiefBouwen Award gewonnen.

Van EPC 2,0 naar 0,0 in de bestaande bouw

Passiefhuis renovatie in uitvoering
Zuid- en oostzijde Passiefhuis renovatie Nieuwkuijk
Plattegrond begane grond bestaand en nieuw
Credits —