Bouwplaza Ypenburg

Bedrijfsverzamelgebouw volgens het ‘one-stop-shop’ principe

Opdrachtgever(s)
Y-catch beheer (Synchroon/BAM)
Locatie
Poortweg/A13, Ypenburg Den Haag
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd
Adviseurs
De Vries, Visscher
Aannemer
BAM Utiliteitsbouw
Intro —

Het plan Bouwplaza in Ypenburg omvat de nieuwbouw van twee bedrijfsverzamelgebouwen met een gezamenlijke BVO van 10.000 m2 voor detailhandelsbedrijven. In Bouwplaza worden toeleveranciers voor de bouw onder één dak ondergebracht volgens het ‘one-stop-shop’ principe. In het complex zijn onder andere Bo-rent, Breur IJzerhandel en Modulus Plafond- en wandsystemen gevestigd.

Lees meer
Het plan is opgedeeld in 8 verschillende Units in 1 tot 3 bouwlagen. De units hebben industriefunctie, met de normen van een winkelfunctie. Voor deze winkelfunctie geldt een EPC van 2,6. Toepassing van isolatie met een Rc van 2,5 m2.K/W, klimaatglas en vertrekschakeling leidt tot een EPC van 1,8. De gebruikers kunnen kiezen uit verschillende flexibele kantooropties. Deze prefab kantoorunits hebben een EPC waarde van 0,8.

Het plan is logistiek zodanig opgezet dat de expeditie van de verschillende bedrijven gelijktijdig kan plaatsvinden. Vrachtwagens kunnen goederen intern laden en lossen en kunnen intern gestald worden. Tevens zijn er opstelplaatsen voor vorkheftrucks in het plan opgenomen. De opstelplaatsen zijn voorzien van een vloeistofkerende vloer. Het gehele plan is uitgewerkt in BIM (Revit) met KOW als coördinator van het BIM model en het integrale ontwerpteam.
Overview Bouwplaza en vervolg ontwikkelingen
Binnengebied Bouwplaza

Het plan is logistiek zodanig opgezet dat de expeditie van de verschillende bedrijven gelijktijdig kan plaatsvinden

Bouwplaza aan de A13
Begane grond Bouwplaza
Credits —
Afbeeldingen
KOW