Pieter Braaijweg

Flexibel bedrijfsgebouw als een ‘lantaarn’ aan de Amsterdamse ring

Opdrachtgever
schilder- en onderhoudsbedrijf Fred Noom & Zn
Locatie
Pieter Braaijweg, Amsterdam
Ontwerp
KOW
Status
Bouwvoorbereiding
Adviseurs
Aveco, DLVD, EPOZ
Aannemer
Bebouw
Sluit
Intro —

Duurzaam en flexibel bedrijfsgebouw met 1.300 m2 bedrijfsruimte, 570 m2 kantoorruimte en 11 parkeerplaatsen op de 1e verdieping

Lees meer
Flexibel bedrijfsgebouw voor Fred Noom & Zn
Aan de Pieter Braaijweg, een locatie langs de ring van Amsterdam, worden 8 kavels uitgegeven. KOW heeft voor schilder- en onderhoudsbedrijf Fred Noom & Zn op 2 van deze kavels een bijzonder bedrijfsgebouw ontworpen. Bijzonder aan deze opgave is dat er maximale transparantie moet worden gegeven aan de functies op de begane grond. Hierdoor is het parkeren en de opslag naar de 1e verdieping verhuisd. Middels een hellingbaan komen de auto’s op een afgeschermd parkeerdek met 11 parkeerplaatsen. Op de tweede verdieping wordt kantoorruimte gerealiseerd rondom een dakterras welke uitkijkt over de naastgelegen haven.

Kracht en eenvoud
De architectuur straalt kracht en eenvoud uit, met open- en gesloten vlakken. Door de gevel van middelste laag uit te voeren in geperforeerd staal krijgt het gebouw door de dag heen steeds weer een nieuw aanblik. ‘s Nachts fungeert het als een lantaarn met honderden kleine gaatjes, overdag ventileert de gevel het parkeerdek.

Super duurzaam
Het gebouw is super duurzaam, zo maken we gebruik van een aardwarmtepomp en zonnecollectoren. De gevel creëert door neggewerking een ideale zoninstralingshoek. De draagstructuur is toekomstbestendig en dusdanig opgezet dat er een zeer aanpasbare plattegrond gerealiseerd kan worden.
Sluit
Isometrie begane grond, verdiepingen en dak
Sluit
Impressie bedrijfsgebouw aan de Pieter Braaijweg
Credits —
Afbeeldingen
KOW