Pieter Braaijweg

Flexibel bedrijfsgebouw als een ‘lantaarn’ aan de Amsterdamse ring

Opdrachtgever
3xR Vastgoedbeheer
Locatie
Pieter Braaijweg, Amsterdam
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd
Adviseurs
Aveco, DLVD, EPOS, Vos de Boer & Partners
Aannemer
Bebouw
Sluit
Intro —

Duurzaam en flexibel bedrijfsgebouw van bijna 2.400 m2 BVO met 950 m2 bedrijfsruimte en 690 m2 kantoorruimte, met 16 parkeerplaatsen en 4 opslagruimtes op de 1e verdieping

Lees meer
Flexibel bedrijfsgebouw voor Fred Noom & Zn
Aan de Pieter Braaijweg, een locatie langs de ring van Amsterdam, worden acht kavels uitgegeven. KOW heeft voor 3xR Vastgoed en schilder- en onderhoudsbedrijf Fred Noom & Zn op twee van deze kavels een bijzonder bedrijfsgebouw ontworpen. Bijzonder aan deze opgave is dat er maximale transparantie moet worden gegeven aan de functies op de begane grond. Hierdoor is het parkeren en de opslag naar de 1e verdieping verhuisd. Middels een hellingbaan komen de auto’s op een afgeschermd parkeerdek met 11 parkeerplaatsen. Op de tweede verdieping wordt kantoorruimte gerealiseerd rondom een dakterras welke uitkijkt over de naastgelegen haven.

Kracht en eenvoud
De architectuur straalt kracht en eenvoud uit, met open- en gesloten vlakken. Door de gevel van middelste laag uit te voeren in geperforeerd staal krijgt het gebouw door de dag heen steeds weer een nieuw aanblik. ‘s Nachts fungeert het als een lantaarn met honderden kleine gaatjes, overdag ventileert de gevel het parkeerdek.

Super duurzaam
Het gebouw is super duurzaam, zo maken we gebruik van een aardwarmtepomp en zonnecollectoren. De gevel creëert door neggewerking een ideale zoninstralingshoek. De draagstructuur is toekomstbestendig en dusdanig opgezet dat er een zeer aanpasbare plattegrond gerealiseerd kan worden.
Sluit
Bedrijfsgebouw aan de Pieter Braaijweg (foto BASEPHOTOGRAPHY)
Sluit
Bedrijfsgebouw Pieter Braaijweg aan het water van de Duivendrechtsevaart (foto BASEPHOTOGRAPHY)
Sluit
Bedrijfsgebouw aan de Pieter Braaijweg 'by night' (foto BASEPHOTOGRAPHY)

Door de gevel van middelste laag uit te voeren in geperforeerd staal krijgt het gebouw door de dag heen steeds weer een nieuw aanblik. ‘s Nachts fungeert het als een lantaarn met honderden kleine gaatjes, overdag ventileert de gevel het parkeerdek.

Sluit
Geveldetail bedrijfsgebouw aan de Pieter Braaijweg (foto BASEPHOTOGRAPHY)
Sluit
Isometrie begane grond, verdiepingen en dak
Credits —
Afbeeldingen
KOW, BASEPHOTOGRAPHY