Revitalisatie Haagsche Bluf met The Collector & Foodhallen

Van winkelgebied in verval tot totaalbestemming waar je kan shoppen, eten en slapen

Opdrachtgever
Geste Groep, afnemers Tsibo Lin Holding, Foodhallen Den Haag en Loetje
Locatie
Venestraat e.o., Centrum Den Haag
Ontwerp
KOW i.s.m. HUGO (interieur The Collector) en Studio Modijefsky (interieur Foodhallen)
Status
Gerealiseerd (2019)
Adviseurs
Bureau Broersma, DGMR, Peutz, Overdevest
Aannemer
Verbakel
Intro —

Eigenaar Geste heeft de ‘Haagsche Bluf’ in het centrum van Den Haag nieuw leven ingeblazen door met Colliers International, bureau Sandenburg en KOW een concept te ontwikkelen waarbij het bestaande winkelgebied is gerevitaliseerd tot een ‘totaalbestemming’ waar je niet alleen kunt shoppen, maar ook kunt eten bij Loetje en de Foodhallen en slapen in The Collector

Lees meer
Boetiekhotel The Collector
Naar het ontwerp van KOW zijn zeven winkelpanden rigoureus verbouwd tot hotel. Voor het trendy boetiekhotel The Collector met 57 luxe kamers is een deel van de panden verhoogd met een transparante derde verdieping. Kamers aan beide zijden van de doorgang aan de Venestraat worden via een 2-laagse glazen loopbrug met elkaar verbonden.

Foodhallen
Aan de zuidwestzijde, aan de kant van de Nieuwstraat zijn vijf winkelpanden doorgebroken om ruimte te maken voor de Foodhallen van bijna 1.200 m2. Net als in Amsterdam en Rotterdam is de Haagse Foodhallen een plek waar je kunt eten, werken, drinken en dansen. Zo kunnen de gasten van het naastgelegen boetiekhotel er rustig wakker worden onder het genot van een ontbijt en kop koffie om daarna gebruikmaken van de verschillende werkfaciliteiten. Bij de 12 foodstands kun je eten uit de hele wereld bestellen, van streetfood tot verfijnd. De centrale bar is de plek om lokale biertjes te proeven of van cocktails te genieten.

Loetje in Den Haag
De derde troef van Haagsch Bluf 2.0 is restaurant Loetje. Loetje is 40 jaar geleden opgericht en heeft landelijk 17 vestingen, onder meer in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Op de locatie naast de entree aan de Nieuwstraat zijn drie winkelruimtes doorgebroken en omgebouwd tot 800 m2 restaurant.

Door de totale aanpak van horeca, short stay en shoppen heeft het gebied een nieuwe dynamiek gekregen. Met behoud van de randvoorwaarden van de oorspronkelijke Haagsche Bluf: een markante, idyllische plek in hartje Den Haag. De revitalisatie is eind 2018 gestart en is gefaseerd opgeleverd; In augustus 2019 opende restaurant Loetje haar deuren, in oktober gevolgd door de Foodhallen en in januari 2020 was het de beurt aan boetiekhotel The Collector.
Boetiekhotel The Collector in Haagsche Bluf 2.0 met optopping en luchtbrug
Luchtbrug van The Collector bij de entree van de Haagse Bluf

Door de verbouwing krijgt het gebied een nieuwe dynamiek met verschillende 24/7 functies; een nieuwe hotspot in de Haagse binnenstad

Concept constructie luchtbrug
Opgang naar verdieping Foodhallen (foto Studio Modijefsky)

Net als in Amsterdam en Rotterdam is de Haagse Foodhallen een plek waar je kunt eten, werken, drinken en dansen

Fragment met optopping en luchtbrug The Collector
Hotelkamer in The Collector
Credits —
Foto's
KOW, Studio Modijefsky, The Collector