Haagsche Bluf 2.0 met The Collector & Foodhallen

Winkelgebied wordt een ‘totaalbestemming’ met shoppen, eten en slapen

Opdrachtgever
Geste Groep, afnemers Tsibo Lin Holding, Foodhallen Den Haag en Loetje
Locatie
Venestraat e.o., Centrum Den Haag
Ontwerp
KOW i.s.m. HUGO (interieur The Collector) en Studio Modijefsky (interieur Foodhallen)
Status
Gerealiseerd (2019)
Adviseurs
Bureau Broersma, DGMR, Peutz, Overdevest
Aannemer
Verbakel
Sluit
Intro —

Eigenaar Geste heeft de ‘Haagsche Bluf’ in het centrum van Den Haag nieuw leven ingeblazen door met Colliers International, bureau Sandenburg en KOW een concept te ontwikkelen waarbij het bestaande winkelgebied is gerevitaliseerd tot een ‘totaalbestemming’ waar je niet alleen kunt shoppen, maar ook kunt eten bij Loetje en de Foodhallen en slapen in The Collector

Lees meer
‘boetiek’hotel The Collector
In het ontwerp van KOW worden zeven panden rigoureus verbouwd tot hotel. Voor het trendy ‘boetiek’hotel The Collector met 57 luxe kamers wordt een deel van de panden verhoogd met een glasachtige derde verdieping. Kamers aan beide zijden van de doorgang aan de Venestraat worden via een 2-laagse glazen loopbrug met elkaar verbonden.

Foodhallen
Aan de zuidwestzijde worden aan de Nieuwstraat vijf winkelpanden doorgebroken om ruimte te maken voor de Foodhallen van bijna 1.200 m2. Net als in Amsterdam en Rotterdam worden de Haagse Foodhallen een plek waar je kunt eten, werken, drinken en dansen. Zo kunnen de gasten van het naastgelegen boetiekhotel er rustig wakker worden onder het genot van een ontbijt en kop koffie om daarna gebruikmaken van de verschillende werkfaciliteiten. Bij de 12 foodstands kun je eten uit de hele wereld bestellen, van streetfood tot verfijnd. De centrale bar is de plek om lokale biertjes te proeven of van cocktails te genieten.

Loetje in Den Haag
De derde troef van Haagsch Bluf 2.0 is restaurant Loetje. Loetje is 40 jaar geleden opgericht en heeft landelijk 17 vestingen, onder meer in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Op de locatie naast de entree aan de Nieuwstraat worden drie winkelruimtes doorgebroken en omgebouwd tot bijna 800 m2 voor het restaurant dat bekend staat om de lekkerste ossenhaas biefstuk.

Door de totale aanpak van horeca, short stay en shoppen krijgt het gebied een nieuwe dynamiek met behoud van de randvoorwaarden van de oorspronkelijke Haagsche Bluf: een markante, idyllische plek in hartje Den Haag. De revitalisatie is eind 2018 gestart en is gefaseerd opgeleverd; In augustus 2019 opende restaurant Loetje haar deuren, in oktober gevolgd door de Foodhallen en in januari 2020 was het de beurt aan boetiekhotel The Collector.
Sluit
Italiaanse specialiteiten in de Foodhallen van de Haagsche Bluf (foto Studio Modijefsky)
Sluit
Opgang naar verdieping Foodhallen (foto Studio Modijefsky)

Door de verbouwing krijgt het gebied een nieuwe dynamiek met verschillende 24/7 functies; een nieuwe hotspot in de Haagse binnenstad

Sluit
Luchtbrug verbindt kamers in The Collector
Sluit
Kamer in The Collector op de toegevoegde 3e verdieping (foto Remy Sapuletej)

Net als in Amsterdam en Rotterdam worden de Haagse Foodhallen een plek waar je kunt eten, werken, drinken en dansen

Sluit
Interieur verdieping Foodhallen (foto Studio Modijefsky)
Sluit
The Collector en de Foodhallen aan het centrale plein in de Haagsche Bluf
Credits —
Foto's
KOW, Studio Modijefsky, The Collector