Revitalisatie Haagsche Bluf

Winkelgebied wordt een ‘totaalbestemming’ met shoppen, eten en slapen

Opdrachtgever
Geste Groep
Locatie
Venestraat e.o., Centrum Den Haag
Ontwerp
KOW
Status
In uitvoering
Adviseurs
Bureau Broersma, DGMR, Peutz, Overdevest
Aannemer
Verbakel
Sluit
Intro —

Eigenaar Geste wil de ‘Haagsche Bluf’ in het centrum van Den Haag nieuw leven inblazen en heeft met Colliers International, bureau Sandenburg en KOW een concept ontwikkeld waarbij het bestaande winkelgebied wordt gerevitaliseerd tot een ‘totaalbestemming’ waar je niet alleen kunt shoppen, maar ook eten en slapen.

Lees meer
In het ontwerp van KOW worden zeven panden rigoureus verbouwd tot hotel. Voor het trendy ‘boetiek’hotel met 57 kamers wordt een deel van de panden verhoogd met een glasachtige derde verdieping. Kamers aan beide zijden van de doorgang aan de Venestraat worden via een 2-laagse glazen loopbrug met elkaar verbonden.

Aan de zijde van de Nieuwstaat worden zeven panden verbouwd tot bijna 2.000 m2 foodhall en restaurant.

Door de totale aanpak van horeca, short stay en shoppen krijgt het gebied een nieuwe dynamiek met behoud van de randvoorwaarden van de oorspronkelijke Haagsche Bluf: een markante, idyllische plek in hartje Den Haag. De revitalisatie is eind 2018 gestart en naar verwachting zal deze eind 2019 zijn afgerond.
Sluit
Impressie boetiekhotel met loopbrug en optopping vanaf het centrale plein in de Haagsche Bluf

Door de verbouwing krijgt het gebied een nieuwe dynamiek met verschillende 24/7 functies; een nieuwe hotspot in de Haagse binnenstad

Sluit
Bouw van het hotel met een nieuwe indeling achter de bestaande gevels
Sluit
Hotel Haagsche Bluf in uitvoering
Credits —
Foto's en impressies
KOW