STROOM Leeuwesteyn

Op Art Deco geïnspireerde woningen in Leidsche Rijn

Opdrachtgever(s)
Gemeente Utrecht, Blauwhoed, Klaassen Groep
Locatie
Oeverpark e.o. Leeuwesteyn bouwveld 8, Leidsche Rijn Utrecht
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd (2021)
Aannemer
Klaassen Bouw
Sluit
Intro —

Door KOW ontworpen nieuwbouw met 45 duurzame stadswoningen in 8 woningtypes rond een gemeenschappelijke binnentuin met verdiept parkeren in gebiedsontwikkeling Leeuwesteyn, Leidsche Rijn.

Lees meer
STOOM in Leewesteyn Leidsche Rijn
Blauwhoed heeft met het ontwerp van KOW en LodewijkBaljon de tender gewonnen voor de ontwikkeling van bouwveld 8 in wijk Leeuwesteyn, Leidsche Rijn. STROOM is een gesloten bouwblok met 45 stadswoningen met een gezamenlijke binnentuin en een deels halfverdiepte parkeergarage. De verschillende hoogteniveaus in de tuin nodigen de bewoners op een natuurlijke wijze uit tot bewegen en samenkomen. Het ingenieuze systeem van wateropvangende erfafscheidingen, tuinbakken en wadi’s maakt duurzaam gebruik van hemelwater mogelijk en het laat kinderen op natuurlijke wijze spelen met water. De 45 duurzame stadswoningen worden gebouwd in een moderne interpretatie van de Utrechtse Art Deco-stijl. De woningen bieden tal van indelingsopties. Zo kunnen de woningen als het ware meegroeien met de bewoners.

Cradle to cradle en Nul-op-de-Meter
De woningen zijn zeer duurzaam en bieden een gezonde woonomgeving dankzij het Casa Vita concept van Klaassen Groep. De woningen worden zoveel mogelijk cradle to cradle gebouwd. Verder zijn de woningen ‘all-electric’ en nul-op-de-meter dankzij een individuele luchtwarmte pomp, PV-panelen en een WTW-ventilatie installatie. De woningen zijn voorzien van optimale geluids- en thermische isolatie. Een module in de woning maakt de bewoner bewust van zijn energieverbruik.

Variatie in plattegronden en beukmaten
Uitgangspunt voor de plattegronden is diversiteit en variatie. Hierbij staat de wens van de bewoner voorop. Gebaseerd op hun woonwensen maken we woningen met zes verschillende beukmaten voor een gevarieerd straatbeeld en verschillende indelingsopties. De meeste woningen bieden ruimte voor vides en extra verdiepingshoogte. Dit zorgt voor extra beleving en verbinding tussen verdiepingen.
Sluit
Geveldetails westgevel STROOM
Sluit
Impressie binnentuin gedeeltelijk boven parkeren
Sluit
Aanzicht westgevel STROOM

STROOM: groen, gezond geïnspireerd en gelukkig leven

Sluit
Concept en uitwerking westzijde STROOM
Sluit
Gevelfragment zuidgevel STROOM
Credits —
foto's
Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY
Impressies
Vero