Uitvaartcentrum CUVO De Haagse Duinen

Alles rond het afscheid op één plek

Opdrachtgever
CUVO Onroerend Goed BV
Locatie
Ockenburghstraat 29, Den Haag
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd, 2017
Adviseurs
BOOM, Valstar Simonis, Goudstikker-De Vries, Blink
Aannemer
BAM Bouw en Techniek
Intro —

Het rouwcentrum van CUVO aan de Ockenburghstraat in Den Haag is volledig vernieuwd en aangepast aan de hedendaagse eisen van een multifunctioneel en multicultureel uitvaartcentrum. Doordat in dit complex, met de nieuwe naam ‘Haagse Duinen’, rouwcentrum, crematorium en begraafplaats met elkaar verbonden zijn, vindt alles rond het afscheid – opbaren, afscheid nemen, cremeren en begraven – op één locatie plaats. Het terrein heeft daarom een nieuwe indeling gekregen, met onder andere een overdekte omgang langs de bosrand naar het nieuwe crematoriumgebouw.

Lees meer
In het duurzame ontwerp is het bestaande gebouw grotendeels behouden en voorzien van hoogwaardige isolatie. Dak en wanden hebben een Rc waarde van 6 m2K/W en de glasvlakken zijn voorzien van 3-bladig glas. Vanwege de sterk wisselende bezettingsgraad is de ventilatie in de publiekstoegankelijke ruimten CO2 gestuurd, in combinatie met de gewenste temperatuur in deze ruimten. De LED verlichting wordt centraal geschakeld via aanwezigheidsdetectie. Een deel van de benodigde elektriciteit wordt opgewekt door PVpanelen op het dak van de aula.

De gevel is opnieuw ingedeeld en opgetrokken uit een gemêleerde lichte baksteen, net als de aula en het crematorium. De gekozen kleuren en materialen geven het gebouw een natuurlijke uitstraling, die naar binnen toe wordt doorgezet. Hoge plafonds, veel glas en hout en de zachte tinten van het meubilair creëren een aangenaam en stijlvol interieur. De rechte lijnen en heldere vlakverdeling zorgen voor rust.
Sluit
Gevel van de aula aan de waterpartij
Sluit
Centrale ontvangstruimte uitvaartcentrum
Sluit
Aanzicht voorgevel De Haagse Duinen in bestaande en nieuwe situatie
Sluit
Gevelfragment centrale entree uitvaartcentrum
Sluit
Overzicht entreezijde Haagse Duinen
Credits —
Foto's
KOW (Guido Bekink)