Rouwcentrum en crematorium ‘Haagse Duinen’ officieel geopend

Datum
11 apr '17
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Afgelopen zondag is het hernieuwde rouwcentrum en crematorium ‘Haagse Duinen’ officieel geopend. De Haagse dichter en schrijver Bart Chabot was hierbij uitgenodigd om de winnaar van de door CUVO uitgeschreven dichtwedstrijd ‘o verleden in de toekomst’ bekend te maken.

Het bestaande rouwcentrum aan de Ockenburghstraat in Den Haag is geheel gerevitaliseerd. KOW heeft voor uitvaartverzorger CUVO een ontwerp gemaakt waarbij de gevel opnieuw is ingedeeld en opgetrokken in een mooie warme baksteen in eenheid met de nieuwe aula en het nieuwe crematorium. Ook het terrein is opnieuw ingedeeld met onder andere een overdekte omgang langs de bosrand naar het crematoriumgebouw.

De gekozen kleuren en materialen geven het gebouw een natuurlijke uitstraling, die naar binnen toe wordt doorgezet. Hoge plafonds, veel glas en hout en de zachte tinten van het meubilair omarmen de bezoeker. De rechte lijnen en vlakverdeling die is doorgevoerd door het hele gebouw zorgen voor rust.

De indrukwekkende aula is aan één kant van glas wat de ruimte licht en aangenaam maakt en kijkt uit over de waterpartij en het groen. De in samenwerking met Blink architecten ingerichte aula biedt plaats aan 400 bezoekers. Grotere uitvaartdiensten zijn mogelijk door de verdiepingshoge deuren naar de ontvangstruimte te openen. Een hoogwaardige audiovisuele installatie maakt het mogelijk om via het scherm het wegbrengen van de overledene te volgen of via een Skypeverbinding ‘live’ bij de uitvaart te zijn.

Het rouwcentrum Haagse Duinen wordt duurzaam verwarmd door gebruikt te maken van de warmte die vrijkomt bij het crematieproces.

Klik hier voor koppeling naar de site van Haagse Duinen en voor de film op YouTube waarin voorzitter van CUVO Constant Martini en manager Thomas Tubée vertellen over crematorium Haagse Duinen.

Op de onderstaande afbeeldingen: 1. Officiële opening met Bart Chabot, 2. en 3. interieur van de aula, 4. en 5. interieur ontvangstruimte

CUVO Opening 2017 04 1 verklCUVO Aula 2017 04 1 verklCUVO Aula 2017 04 2 verklCUVO koffiekamer verklCUVO koffiekamer2 verkl