Samenwerkingstafel ontwikkeling Manegelocatie Leusderweg Amersfoort

Datum
29 jun '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
KOWers Maria Rohof en Sjoerd Broek bezig met de maquette voor Nimmerdor,
Artikel —

Op de locatie van de voormalige manege aan de Leusderweg in Amersfoort werken wij samen met betrokkenen en belanghebbenden aan een nieuwe bestemming voor het terrein grenzend aan Landgoed Nimmerdor. Vooruitlopend op de nieuwe omgevingswet welke in 2020 van kracht zal zijn draaien we hier een pilot genaamd: ‘De Samenwerkingstafel’. Hiermee kan op ontwikkel locaties in breed overleg en samen met de maatschappij tot haalbare ontwikkelingen gekomen worden vanuit gedeelde waarden.

Impressie dialoogronde, mei 2018

KOW werkt in deze pilot samen met Habitoo en bureau Common Eye, dat gespecialiseerd is in samenwerken en daar met een wetenschappelijk bril naar kijkt. Zo is de De Samenwerkingstafel ontstaan. Door middel van intensieve maandelijkse sessies wordt er op deze manier gezamenlijk een stedenbouwkundig plan samengesteld dat gebaseerd is op de gezamenlijk geformuleerde waardes voor het gebied. Een erg interessant en intensief proces waarin in basis enkel winnaars moeten zijn.

KOW ontwerpt en presenteert maandelijks een tussenstand welke voortborduurt op de conclusies welke eerder getrokken zijn. Afgelopen bijeenkomst hebben wij dit zelfs kracht bijgezet met een vormstudie in een realistische 1:500 maquette.

Meer informatie over De Samenwerkingstafel of de status en voortgang van het pilotproject op de locatie Nimmerdor kunt u vinden op www.desamenwerkingstafel.nl.

Dialoogronde van 28 juni jl.