Social villa’s in het groen

Datum
26 sep '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie complex aan de Burgemeester Verkuijlstraat in het groen met wadi
Artikel —

KOW heeft voor woonstichting Mooiland twee woongebouwen aan het Bakelgeertterrein in Boxmeer ontworpen. De blokjes met elk 18 sociale huurappartementen zijn alzijdig ontwerpen en reageren stedenbouwkundig op de nieuwe rotonde en de parkachtige omgeving. Vorige week is samen met de wethouder Bouke de Bruin en het projectteam de start van de bouw gevierd.

Impressie social villa’s vanaf de nieuwe rotonde


Menno Voss, architect bij KOW: ”Door het woonprogramma in twee compacte bouwvolumes op te lossen, bleef er veel ruimte over voor de natuur en ontstond de mogelijkheid om wadi’s rondom te creëren. Hiermee is de grote vraag aan waterberging in het gebied op natuurlijke wijze ingepast. Aan de achterzijde staan drie prachtige volwassen platanen die het centrum van het entreeparkje vormen. Aan de straatzijde is er geluidbelasting op de gevels. De bouwblokken en de woningen binnen de blokken hebben steeds een andere oriëntatie. Behalve dat er een speels en alzijdig beeld ontstaat, zorgt het er ook voor dat de bewoners zo min mogelijk last ervaren van het geluid.”

Impressie binnengebied Social villa’s Bakelgeert

De energiezuinige appartementen hebben twee slaapkamers en een oppervlakte van ongeveer 68 m2. In ieder appartementencomplex is een lift aanwezig en op de begane grond is voor ieder appartement een afsluitbare berging. Geïnteresseerd in een appartement in één van twee de social villa’s? Ga naar de site van Mooiland voor meer informatie. De verhuur start op 10 oktober.

De appartementen worden momenteel gebouwd door Janssen de Jong, de opleving staat gepland voor volgend jaar zomer. De bouw is via een webcam live te volgen: https://youtu.be/fUOhG7y4v-w

Situatie Bakelgeert


Plattegrond begane grond


Plattegrond 1e en 2e verdieping


Plattegrond 3e en 4e verdieping


Gevels isometrisch


Balkon en materialisering