Sportief metselwerk bij Sterkenburg Hoofddorp

Datum
6 okt '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Sportief metselwerk op de voormalige Spectum-locatie in Hoofddorp (foto JM Deurwaarder)
Artikel —

Op de locatie van het oude zwembad ‘het Spectrum’ in Hoofddorp wordt door Novaform het project ‘Sterkburg’ ontwikkeld. KOW heeft samen met RROG een integraal ontwerp gemaakt, geïnspireerd op de sportieve identiteit van het gebied.

We hebben de herinnering aan het zwembad en de aanwezigheid van de nieuwe sporthal gebruikt voor het ontwerp van een sportieve en gezonde buurt. Met een hardloopbaan en speel- en sport aanleidingen in een autovrije en parkachtige omgeving. Gevisualiseerd door ‘startblokken’ waarin huisnummers zijn verwerkt en het ‘sportieve’ metselwerk.

Handballer op de gevel van Sterkenburg (foto JM Deurwaarder)

Tot in de steentjes door KOW uitgewerkt, is door JM Deurwaarder met grote precisie de afbeelding van een hardloopster en een handballer in het metselwerk aangebracht. Daarnaast wordt er in het hekwerk naar het binnenterrein ook nog de afbeelding van een zwemmer geperforeerd.

In het plan komen 55 woningen, verdeeld in stadswoningen, (huur)appartementen, rijwoningen en bijzondere hoekwoningen. De oplevering staat gepland voor eind van 2020.

Hardloopster op de gevel van Sterkenburg