Vijfhoekig met de voeten in het water; appartementen Ponte Rialto in verkoop

Datum
17 sep '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie watergevel Ponte Rialto
Artikel —

Op Kop West in Purmerend heeft KOW voor Snippe Projecten twee appartementengebouwen ontworpen. Zoals alle ontwikkelingen op Kop West zijn ook deze twee projecten vernoemd naar een beroemde brug; de Parijse ‘Pont Neuf’ en ‘Ponte di Rialto’ in Venetië. Deze week zijn de appartementen van Ponte Rialto in de verkoop gegaan. Op de site geeft René Buur toelichting op het ontwerp: “een markant, vijfhoekig bouwblok met de voeten in het water.”  

Impressie straatzijde met binnenhof en centrale entree

Ponte Rialto
Ponte di Rialto is een appartementencomplex met 61 middeldure koopwoningen. Het vijfkantige, U-vormige gebouw aan een semi-open binnenhof ontwikkelt zich van drie lagen aan de straatzijde naar vijf lagen aan en in het water. Het gebouw heeft een robuuste maar ook vriendelijke uitstraling met veel daglicht, optimaal uitzicht en een uitnodigde ontmoetingsplek bij de hoofdentree. Voor het halfverdiept overdekt parkeren wordt gebruik gemaakt van parkeerliften waarbij twee auto boven elkaar kunnen worden geparkeerd.

Impressie Ponte Rialto

Kop West Purmerend
Uitbreidingsgebied Kop West in Purmerend is de laatste ontwikkeling in de nieuwe wijk Weidevenne. Kop West ligt ten westen van het centrum van Purmerend aan de andere kant van het kanaal. Stedenbouwkundig sluit Kop West aan op de verkaveling van het centrum. Met smalle rondgaande straatjes en wonen aan pleintjes en aan het water. Kop West is verdeeld in 11 Bouwvelden; met aan de zuidkant, aan het binnenwater, de bouwvelden I (Pont Neuf), J (Ponte di Rialto) en K (Ponte Vecchio) waarop drie solitaire appartementencomplexen worden ontwikkeld met in het totaal 287 woningen. ‘Ponte Vecchio’ is net opgeleverd, de bouw van de huurwoningen in ‘Pont Neuf’ is in voorbereiding en ‘Ponte Rialto’ is nu in verkoop.

Geïnteresseerd in een van de fraaie appartementen? Of in de video waarin René toelichting geeft op het ontwerp? Ga dan naar de site van Ponte Rialto

René Buur geeft toelichting op het ontwerp van Ponto Rialto in Purmerend