Start bouw Hof van Spartaan Amsterdam

Datum
24 jan '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Zijde Laan van Spartaan met op de voorgrond grondgebonden woningen
Artikel —

Dinsdag 22 januari jl. trotseerden een flink aantal genodigden de sneeuwstorm om elkaar te ontmoeten en aanwezig te zijn bij de officiële start bouw van ‘Hof van Spartaan’. Kopers, vertegenwoordigers van het stadsdeel, gebiedsontwikkelaar BPD keken toe hoe aannemer UBA met het legen van de een betonplaat de start bouw markeerde. Naar verwachting wordt het plan met ruim 260 woningen in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

Ontwikkeling Laan van Spartaan is een nieuw woonwijk in Bos en Lommer met stads-sportief karakter, net buiten de Ringweg A10. Het hart van de buurt bestaat uit nieuwe sportvoorzieningen met daaromheen grote en kleinere gebouwen met hoven, tuinen, appartementen, gezinswoningen en (buurt)voorzieningen.

Impressie gevel appartementen hoek Jan van Galenstraat / Rinus Michelslaan

KOW heeft in samenwerking met Studio Ninedots voor BPD 246 appartementen en 21 eengezinswoningen ontworpen voor het ‘Middenkavel Laan van Spartaan’. Nagenoeg alle 122 koopappartementen zijn inmiddels verkocht, de overige 124 appartementen zullen worden verhuurd.

Impressie binnenhof

Studioninedots ontwerpt het westelijk deel van het bouwblok en KOW het oostelijk deel met 10 eengezinswoningen en 193 appartementen in woontoren ‘De Spartaan’. Hof van Spartaan wordt een mooi en rustig woonblok, rond een groen en kindvriendelijk hof met daaronder parkeren. Aan de Jan van Galenstraat komen commerciële voorzieningen in de plint op de begane grond. Zo ontstaat hier samen met de voorzieningen in de Zuidoostkavel een levendig straatbeeld.

Geïnteresseerd in een sportieve woning? Kijk dan op de site van Laan van Spartaan.

Impressie woontoren De Spartaan vanaf de sportvelden