Start verkoop Paviljoen in den Houte

Datum
19 jul '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie Het Paviljoen in Landgoed in den Houte. KOW
Impressie entreezijde Het Paviljoen in Landgoed in den Houte
Artikel —

Landgoed in den Houte – Inclusief wonen in groene weelde

Middenin een parkachtige omgeving in Noordwijkerhout ligt het Landgoed in den Houte. Hier ontstaat een nieuwe, ruim opgezette, woonomgeving omgeven door weelderig groen. KOW en RROG hebben samen met ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe het ontwerp gemaakt voor dit voormalige zorgterrein St. Bavo. De oorspronkelijke landschappelijke structuren van het gebied worden hersteld en in verschillende groene en waterrijke zones worden zowel grondgebonden als gestapelde woningen gebouwd. Met in totaal 700 woningen in diverse stijlen en voor verschillende doelgroepen, is dit een plek waar de toekomstige bewoners in alle rust kunnen wonen en genieten.

Paviljoen in den Houte

Aan de groene as van het landgoed verrijst binnenkort het groenste gebouw van het Landgoed: Paviljoen in den Houte. Het gebouw wordt vanaf de half verdiepte parkeerkelder volledig in hout (CLT) uitgevoerd. Het hout is gedeeltelijk zichtbaar in de interieurs en de gevels worden bekleed met houten latten. Het hout, de groene horizontale plantenbakken en de verticale begroeiing op de gevels geven het gebouw een duurzaam en natuur-inclusief karakter.

Het transparante, duurzame en warme uiterlijk van het gebouw zorgt voor een naadloze verbinding met de natuur op het Landgoed.

 

Architect Menno Vos: ‘’De locatie, een prominente plek naast het monumentale Bavo Hoofdgebouw, vroeg om een specifieke ontwerpbenadering en zorgde voor een bijzondere uitdaging. We wilden een volume creëren dat, ondanks de vier woonlagen op een half-verdiepte parkeerkelder, het hoofdgebouw niet zou overstemmen. Daarom ligt de bovenste verdieping terug, waarmee we ruimte bieden aan drie riante penthouses met ruime daktuinen. Paviljoen in den Houte heeft een uniek karakter: een losstaand, autonoom object met een alzijdige vormgeving. Dankzij de lichte, transparante uitstraling gaat het geen concurrentiestrijd aan met het hoofdgebouw, maar is het een toevoeging in de coulissen van het landschap.

Start Verkoop 19 juli

Vandaag start de verkoop van de 20 luxe koopappartementen, met oppervlaktes variërend van ca. 120 tot 220 m2. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Kijk dan op www.paviljoenindenhoute.nl en meld je aan voor de nieuwsbrief. Meer informatie over de 7 woningtypes in het gebouw vind je hier: www.paviljoenindenhoute.nl/woningtypes