Stebru en Saffier presenteren plannen voor 300 woningen in Den Haag

Datum
10 apr '18
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel —

Zorgverlener Saffier en bouwende ontwikkelaar Stebru hebben woensdag 6 april hun plan gepresenteerd voor herontwikkeling van de huidige woon/zorg locatie De Lozerhof in Den Haag Zuid-West. Gebiedsontwikkeling met als doel de plek duurzaam te verankeren in de wijk.

Stebru ziet met deze herontwikkeling een mogelijkheid om door middel van een breed woningaanbod de doelgroepen in deze wijk te diversifiëren. KOW heeft in opdracht van Stebru een ontwerp gemaakt voor circa 300 woningen in een semi-gesloten blok. Dit biedt naast een geborgen binnenplein tevens een mogelijke aansluiting op het achterliggende sportveld. Als onderdeel van de diversiteit van het aanbod kan dit gezinnen aantrekken. Daarnaast biedt het project met haar hoogbouw kansen om een gemengd complex, met woningen in het middensegment, te realiseren.

In samenwerking met Saffier zullen in een deel van de nieuwbouw zorgwoningen gerealiseerd worden. Hierbij is het doel, dat de bewoners zo veel en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Saffier zal de zorg hier organiseren en een deel van de parterres invullen. Service en ondersteuning zijn hierbij sleutelwoorden en zullen ook beschikbaar zijn voor wijkbewoners.

De herontwikkeling van De Lozerhof is het vervolg van de eerdere succesvolle samenwerking tussen Saffier en Stebru in het project Westhovenplein in Moerwijk Den Haag, waarbij ook een combinatie van zorg en wonen is gerealiseerd.

lozerhof schets 201804 verkl