Syntrus Achmea koopt 259 woningen in de Maestro

Datum
23 jan '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie binnentuin Maestro KOW
Impressie binnentuin Maestro
Artikel —

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens zijn klanten 123 duurzame appartementen en 136 intramurale zorgeenheden gekocht in het project ‘Maestro’ in Den Haag. Verkoper is Stebru. De appartementen zijn voor PME pensioenfonds, de zorgeenheden voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF).

Op de locatie van het voormalige verpleeghuis De Lozerhof in Bouwlust worden naar een ontwerp van KOW Architecten vier nieuwe gebouwen gerealiseerd, die met elkaar zijn verbonden door een gemeenschappelijke binnentuin op het dak van een parkeergarage. In het woon/zorgproject wordt contact tussen bewoners gefaciliteerd, zodat zij elkaar kunnen helpen en eenzaamheid wordt voorkomen.

Impressie zorgdeel Maestro, bouwdeel D. KOW

Impressie zorgdeel Maestro, bouwdeel D

“PME pensioenfonds voegt met deze acquisitie duurzame en betaalbare woningen op een aantrekkelijke locatie toe aan de beleggingsportefeuille. Met energielabel A+++ betreft het een van de zuinigste type woningen op de markt. Deze aankoop toont wederom aan dat duurzaamheid en rendement prima samengaan.”, zegt Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder Vermogensbeheer.

In het derde gebouw komen 136 intramurale zorgeenheden met aanvullende voorzieningen, in eerste instantie bestemd voor ouderen met dementie. Het zorgvastgoedfonds ADHCPF heeft deze eenheden gekocht en langjarig verhuurd aan zorginstelling Saffier.

“Dit project sluit naadloos aan bij de visie van het ADHCPF om zowel studio’s voor intramurale zorg als woningen voor senioren te bouwen op verouderde zorglocaties”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Op deze manier wordt de continuïteit van de zorg gewaarborgd en geven we tegelijkertijd invulling aan de toenemende vraag naar seniorenwoningen.”

Plattegrond zorgdeel met groepswoningen in de Maestro. KOW

Plattegrond zorgdeel met groepswoningen in de Maestro

Stebru, Saffier en Syntrus Achmea hebben eerder samengewerkt aan het Westhovenplein in Den Haag. “We zijn verheugd dat we een volgend project gaan maken met Saffier en Syntrus Achmea. Er is een groot tekort aan zorgwoningen en daarnaast draagt deze herontwikkeling bij aan de uitstraling en ambities van Den Haag Zuid-West.” zegt Robert Steenbrugge van Stebru.

In de Maestro komen verder 127 koopappartementen waarvan de verkoop vorig jaar is gestart (https://woneninmaestro.nl/). Stebru is onlangs begonnen met de sloop van het oude verpleeghuis. De oplevering van de woningen en zorgeenheden vindt naar verwachting in de eerste helft van 2026 plaats.

Ga voor het gehele bericht naar de site van Syntrus https://www.syntrus.nl/nieuws/syntrus-achmea-koopt-259-woningen-en-zorgeenheden-van-stebru-voor-pme-en-zorgvastgoedfonds