Pieter Braaijweg in ‘Contemporary Architecture – Masterpieces around the World’

Datum
19 jan '23
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Organisatie KOW
Projecten KOW
Bedrijfsgebouw Pieter Braaijweg in 'Contemporary Architecture'. KOW
Bedrijfsgebouw Pieter Braaijweg in ‘Contemporary Architecture’
Artikel —

KOW staat voor vindingrijkheid en modern vakmanschap. Wij zijn dan ook trots en vereerd dat het door ons ontworpen bedrijfsgebouw aan de Pieter Braaijweg in Amsterdam is opgenomen in ‘Contemporary Architecture – Masterpieces around the World’.

Sebastiaan Jansen, architect en creatief directeur bij KOW: “Door het slim stapelen van functies hebben we een transparant en flexibel gebouw ontworpen. We wilde maximale transparantie op het maaiveld, daarom hebben we parkeren op de eerste verdieping gesitueerd. Door deze gevel uit te voeren in geperforeerd staal krijgt het gebouw door de dag heen steeds weer een nieuw aanblik. ‘s Nachts fungeert het als een lantaarn met honderden gaatjes, overdag ventileert de gevel het parkeerdek.”

Bedrijfsgebouw Pieter Braaijweg in 'Contemporary Architecture'. KOW

Bedrijfsgebouw Pieter Braaijweg in ‘Contemporary Architecture’

Het naslagwerk van uitgeverij Braun weerspiegeld de diversiteit en innovativiteit van de huidige architectuur wereldwijd met een overzicht van uiteenlopende projecten, van transformaties tot tijdelijke tentoonstellingshallen en megaluchthavens. Het 432 pagina’s tellende boek is te bestellen via https://www.braun-publishing.ch/en/architecture/contemporary-architecture.html

Ga voor meer info over het project Pieter Braaij naar: https://kow.nl/projecten/pieter-braaijweg/

Bedrijfsgebouw aan de Pieter Braaijweg 'by night' (foto BASEPHOTOGRAPHY)

Bedrijfsgebouw aan de Pieter Braaijweg ‘by night’ (foto BASEPHOTOGRAPHY)