Toekomstbestendig woon/zorggebouw voor jongeren van Cello in Den Bosch

Datum
15 mei '20
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel over de het toekomstbestendige woon/zorggebouw van Cello aan de Salvador Allendelaan in Den Bosch
Artikel —

KOW heeft in opdracht van zorginstelling Cello een toekomstbestendig woon/zorggebouw ontworpen met doorgroeimogelijkheden in drie fases voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Het gebouw aan de Salvador Allendelaan in Den Bosch is verdeeld in drie clusters van elk acht studio’s met eigen sanitaire voorzieningen en een gemeenschappelijk woonruimte. Afhankelijk van de zelfstandigheid is in deze ruimte ook een kookgelegenheid opgenomen en een eigen- of gemeenschappelijke buitenruimte.

Het gebouw is toekomstbestendig en kan eenvoudig worden omgebouwd tot appartementen en/of studentenunits. Delen uit wanden tussen de units kunnen worden verwijderd en in de gevel zijn Demu-ankers opgenomen waaraan balkons bevestigd kunnen worden.

Bestaande situatie 2e verdieping met acht woon/zorg units

Plattegrond toekomstig gebruik 2e verdieping met uitbreiding, tot driekamer appartementen samengevoegde units en toegevoegde balkons

 

Het gebouw is vorig jaar door aannemer Peters Bouw opgeleverd en wordt inmiddels bewoond door jongeren van Cello. De inrichting en aankleding is op de doelgroep afgestemd met onder andere wandafwerking in Banksy-stijl’ van Rens Sommers Decorative Painting.

Klik hier voor het artikel ‘Wij geven vastgoed meerdere levens’ in het magazine van ‘Bouwen aan de Zorg’ op pagina 48.

Afwerking in ‘Banksy-stijl’ in het woon/zorggebouw voor jongeren van Cello