Transformatie Groot Hertogin genomineerd voor het Beste Haagse Vastgoedproject 2018

Datum
12 okt '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Stemmen op het beste Haagse Vastgoedproject via de site van Vastgoed Journaal
Artikel —

‘Ons’ transformatieproject Groot Hertogin aan de Laan van Meerdervoort 55 is genomineerd voor het beste Haagse Vastgoedproject van 2018!

Nabij het Vredespaleis wordt door Koopmans TBI het voormalig kantoorgebouw Sorghvliet getransformeerd tot de Groot Hertogin met 85 appartementen. KOW heeft voor opdrachtgever Syntrus Achmea de transformatie vormgegeven.

In de Groot Hertogin komen 2-, 3- en 4-kamer appartementen voor het duurdere huursegment. In de opzet van de plattegronden hebben we gebruik gemaakt van de potentie van het souterrain met aan de gevel ontsloten woning over 2 lagen. Op de 1e t/m 3e verdieping worden de appartementen ontsloten via een inpandige corridor, op de 4e verdieping via de bestaande galerij aan de terugliggende gevel. Op de 5e en 6e bouwlaag komen maisonnettes en toegevoegde penthouses.

Alle woningen worden voorzien van een ruime buitenruimte, waartoe aan de voor- en achtergevel balkons worden aangebracht. Bij de transformatie blijft de zo kenmerkende en exclusieve uitstraling behouden. De werkzaamheden aan het casco zijn zo goed als afgerond, inclusief de toegevoegde balkons en de optopping met penthouses. Binnen wordt gewerkt aan de afbouw van de 85 appartementen, de oplevering staat gepland voor begin 2019.

Stemmen kan tot 24 oktober via de site van Vastgoedjournaal: https://vastgoedjournaal.nl/pages/denhaagstemming.

De winnaar wordt bekend gemaakt op de Haagse Vastgoeddag van 31 oktober in het New Babylon Meeting Center.

^ Complex Groot Hertogin aan de Laan van Meerdervoort in uitvoering

^ Gevel Groot Hertoginnelaan en interieur in uitvoering