Uitvoering Basisschool ’t Slingertouw in volle gang

Datum
24 jul '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Theater en entree bovenbouw T Slingertouw
Artikel —

Er wordt hard gewerkt om de gehele inrichting voor het nieuwe schooljaar klaar te hebben. KOW heeft het ontwerp gemaakt voor het nieuwe interieur van de bestaande basisschool in Waterrijk, Eindhoven.

Leerplein voor de onderbouw

Dit bijzondere gebouw, dat deels onder de grond is gebouwd, heeft lang leeg gestaan door lekkages in het dak en de vloer. Nu de lekkages zijn verholpen en het dak is hersteld, is er gestart met de nieuwe inrichting van het gebouw.

In de souterrain hebben we een ontwerp gemaakt voor 3 grote leerpleinen met lokalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De lokalen zullen gebruikt worden als dag start, waarna de leerlingen zich door de ruimte gaan bewegen. Er is daarom voor een open opzet gekozen met hoekjes en semi-transparante wanden om deze bewegingen te bevorderen. Aan de leerpleinen grenst een theaterruimte en een creatieve 3O ruimte.

Vlekkenplan Voorlopig Ontwerp

Leerplein voor de bovenbouw (detail: slingertouwen!)

Op de verdieping is een nieuwe lerarenruimte gecreëerd welke tevens dienst kan doen als restaurant door de aangrenzende keuken die als kooklokaal gebruikt gaat worden. Op de eerste en tweede verdieping zijn extra lokalen gekomen zodat de school kan voldoen aan het grote aantal leerlingen uit de wijk.

Veel kastruimte, nieuwe pantry’s en garderobekastjes zijn toegevoegd om de ruimte functioneel te kunnen gaan gebruiken. Op het speelterrein zijn de zijkanten van de dakramen bekleed met gekleurde panelen zodat het grijze karakter van het gebouw wat meer kleur krijgt. De aannemer en interieurbouwer gaan deze zomer door met de bouw zodat de school in het nieuwe schooljaar in gebruik genomen kan worden.

Binnenkort meer afbeeldingen van het eindresultaat.

Garderobekasten op de verdieping

Speelterrein op het dak