Urban villa’s Eisenhowerlaan in uitvoering

Datum
12 nov '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Appartementencomplex Eisenhowerlaan in uitvoering (foto Van Wijnen)
Artikel —

Op de hoek van de Eisenhowerlaan met de Prins Mauritslaan in het Haagse Statenkwartier, wordt door Van Wijnen gebouwd aan een nieuw appartementencomplex. Het gebouw komt op de plaats van twee kantoorpanden, waar vroeger onder meer gebruikt door het Joegoslavië-tribunaal.

KOW heeft voor vastgoedbelegger Altera het nieuwe complex ontworpen met 39 appartementen op een parkeergarage voor 45 auto’s. De 2-, 3- en 4-kamerappartementen variëren van circa 68 tot 155 m² GO, met  daarbij zes appartementen in lijn met de Woonagenda Den Haag; woningen in het goedkopere en middensegment. Het project wordt volledig gasloos, all electric en voorzien van zonnepanelen, luchtwarmtepompen elektrische oplaadpunten en een ruime fietsenstalling op het terrein.

Impressie appartementencomplex hoek Eisenhouwerlaan en Prins Mauritslaan

Het complex is opgezet als twee met elkaar verbonden urban villa’s. Met bouwdelen die afzonderlijk herkenbaar zijn, individueel zorgvuldig uitgewerkt, met een eigen voorkomen dat ook naar de bebouwing in de omgeving verwijst. Daarnaast vormen de bouwdelen gezamenlijk een helder gebouw dat zich ondanks de schaalvergroting goed in de omgeving voegt.

De ontwikkelende bouwer Van Wijnen heeft het plan verder uitgewerkt en is in juli begonnen met de sloop van de kantoorpanden. Inmiddels is de parkeergarage gereed en is de bouw gevordeerd tot het casco van de begane grond. De oplevering staat gepland voor najaar 2021.

Appartementencomplex Eisenhowerlaan in uitvoering (foto Van Wijnen)